@frustrat-szczery: no przez ostatnie 6m urosło ponad 50%, info o pozwie jest sygnałem dla inwestorów do realizacji zysków, po prostu na lokalnej górce kupiłeś
@maroLem87: nie no ja to chce sprzedać w przyszłym roku. Nie bawię się w jakieś odsprzedawanie i kupowanie niżej bo nie mam na to czasu. Chcę wyciągnąć przy premierach. Generalnie takie spadki są dla mnie nawet korzystne bo mogę podwoić ilość akcji kupując w dalszym ciągu na tych samych poziomach co przez ostatnie pół roku. Co do pozwu to wg. mnie to jakaś bzdura będzie ale namieszać na rynku może.
@maroLem87: dokładnie. Spadki to nic innego jak okazja by podokupować i zwiększyć ilość akcji w portfelu. Ostatnia transza kupowana była po 171+ więc dla mnie to dobra okazja. Jednak jednocześnie chce poszerzyć portfolio i zainwestować w intel, który spadł po wtopie z nową generacją procka. Jak dla mnie to jest to rok ładowania w intela i po jakimś czasie powrót do dywidendy. Bo jak dobrze czytałem Ci się chyba z
#cdr spada, c--j mi i innym w dupę XD.
Kiedy spadki się skończą? wiecznie nie można dokupować i uśredniać w dół xD
Ostatnia transza kupowana była po 171+ więc dla mnie to dobra okazja. Jednak jednocześnie chce poszerzyć portfolio i zainwestować w intel, który spadł po wtopie z nową generacją procka.
Jak dla mnie to jest to rok ładowania w intela i po jakimś czasie powrót do dywidendy. Bo jak dobrze czytałem Ci się chyba z
ogólnie dalej jest 20 % na plus ale i tak jestem jescze przed wrześniowym dokupem.
źródło: image
Pobierz