Wpis z mikrobloga

Jak to było? "Nareszcie koniec 'upałów'"?

Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD

Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)

#l-------------j #z-------------j
bylem_zielonko - Jak to było? "Nareszcie koniec 'upałów'"?

SPOILER

Deszcz 24h na do...

źródło: Screenshot_20240910-051951

Pobierz
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Masz jakas dziwna definicję upału

@kazal: bo u mnie byl ostatnio chyba tylko jeden dzień z temperaturą 30 stopni, a reszta to było 28-29, a poza tym we wrześniu słońce już tak bardzo nie pali, więc dla mnie taka pogoda ledwo zahaczała o upał
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: I oczywiście przez pierwszy tydzień września mieliśmy do czynienia klimatem, a to ochłodzenie do listopadowych standardów to będzie już tylko pogoda ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
Jakas z doopy ta prognoza, polecam IMGW. Zajebiście ze się w końcu ochłodziło, rześkie powietrze zachęca do aktywności, od tych codziennych upałów przez ostatnie 2 tyg szło jebla dostać...
  • Odpowiedz
@canon91: na IMGW jest taka sama prognoza czyli prawie cztery dni i nocy w deszczu plus wiatr. Mam nadzieję, że w weekend udowodnisz i wrzucisz jakieś zdjęcia z tych aktywności na rześkim powietrzu, no chyba że masz na myśli granie na konsoli xD
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko ja mam ten komfort że lubię majsterkować i było to dla mnie formą aktywnego wypoczynku. Celowo wybrałem wrzesień żeby sobie odpocząć z młotkiem i piłą, zamiast tego się upiekłem.

Jak to dla ciebie zbyt dziwna forma wypoczynku na powietrzu to wstaw sobie dowolną aktywność fizyczna, nie wiem rower, bieganie, łażenie po górach.

No ale według wielu fanów lata wypoczynek na świeżym powietrzu ogranicza się do leżenia w cieniu z piwem,
  • Odpowiedz