ale tam był jakiś zakaz, czy pedalarz wjechał na czołówkę i liczył, że mu każdy będzie zjeżdżał z drogi, która wygląda na jenokierunkową
@tellet: ale co ty masz za problem kapeluszniku? Przecież ślepe przestrzeganie prawa to fanatyzm albo zwykłe zbydlęcenie. Może tamtędy było mu szybciej?
@tellet @Tamerlan : znalazłem tylko to w google maps, pierwszeństwo przejazdu wedlug znakow tutaj nagrywajacy ma do skrzyzowania, czyli jakos do 0:10. W tle pod koniec widac jakies budynki ktorych nie ma na google maps, foty sa z 2012/13, nie wiem czy nie wrzucili tam jednokierunkowej. Jak tak to rowerzysta dzban, jak nie to samochodziarze dzbany.
W tle pod koniec widac jakies budynki ktorych nie ma na google maps, foty sa z 2012/13, nie wiem czy nie wrzucili tam jednokierunkowej. Jak tak to rowerzysta dzban, jak nie to samochodziarze dzbany.
Przecież na jezdni gdzie doszło do zdarzenia nie ma zakazu wjazdu więc to nie jest jednokierunkowa.
Nie ma, to droga "łącznik" zrobiona przez miasto w 2012 roku przez tereny starej kopalni. Łączy osiedle "Gigant" z DK 79 szybciej, samochody tam są zaparkowane na "dziki" parking, tj. naturalnie się stworzył taki, bo odcinek na górce jest wąski.
Jest też wyraźny znak, gdzie jadący pod górkę mają pierwszeństwo.
#polskiedrogi #rower #prawojazdy #stopcham #jaworzno
@tellet: ale co ty masz za problem kapeluszniku? Przecież ślepe przestrzeganie prawa to fanatyzm albo zwykłe zbydlęcenie. Może tamtędy było mu szybciej?
źródło: Bez nazwy
Pobierzźródło: 1000018332
PobierzW tle pod koniec widac jakies budynki ktorych nie ma na google maps, foty sa z 2012/13, nie wiem czy nie wrzucili tam jednokierunkowej. Jak tak to rowerzysta dzban, jak nie to samochodziarze dzbany.
źródło: obraz_2024-09-09_172526576
Pobierz@Cenwargh: @Nighthuntero przecież nie ma tu żadnego znaku zakazu wjazdu.
źródło: obraz
PobierzPrzecież na jezdni gdzie doszło do zdarzenia nie ma zakazu wjazdu więc to nie jest jednokierunkowa.
@tellet: pewnie, że nie musi. Tak samo jak nikt nie musi jechać szybciej tylko dlatego, że ty byś chciał żeby jechał.
A jednak nie przeszkadza ci to srać komentarzami w tym stylu w każdym niemal wątku, który tego dotyczy. Hipokryto.
źródło: Bez nazwy
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
źródło: Screenshot_2
PobierzPrymitywi jednak jak zawsze w formie, ale tylko online.
Jest też wyraźny znak, gdzie jadący pod górkę mają pierwszeństwo.
@El_Duderino: jeśli nie ma tam zakazu zatrzymywania się/postoju to parkowanie w taki sposób jest w pełni dozwolone.