Aktywne Wpisy
Gumez +663
Moja mama dzisiaj zmarła. Rak ją wykończył. Była bardzo wierząca, wiec proszę chętnych o modlitwę #modlitwa #mirkomodlitwa

Knaga_powrot +25
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Chciałbym to teraz zmienić i wyposażyć się w optymalne rzeczy do zachowania higieny zębów i jamy gębowej.
Co polecicie do wymienionych pozycji:
-szczoteczka; mam manualną i chyba jest okej
-irrygator; słyszałem że dobre przy aparacie, jaki model wybrać? Słyszałem, że niektóre mają za dużą moc
-nici dentystyczne; dostałem od ortodonty nici superfloss i są okej
-płyn do płukania ust; coś z alko czy bez? Pod aparat czy po prostu wziąć pierwszy lepszy ze sklepu?
-płukanka do jamy ustnej; słyszałem o jakichś płukankach z ziół i się na tym zastanawiam, mam tendencję do powstawania aft i boję się że przy aparacie się nasili choć mam obecnie spokój
Jeśli macie coś jeszcze do dodania, to piszcie (np. coś o tabletkach do czyszczenia aparatu słyszałem)
#dentysta #ortodonta #stomatologia #zeby #ortodoncja #aparatnazeby #aparatortodontyczny #zdrowie #higiena
źródło: meme
PobierzNajważniejsze jest mieć dobrą technikę szczotkowania. Najlepiej podejść do hiegienistki stomatologicznej żeby wytłumaczyła metody. Najłatwiej jest myć rotacyjną elektryczną, bo wystarczy przykładać do zębów i samo myje, ale przy aparacie jest ciężej.
Irygator jest średni, bo najważniejsze jest mechaniczne oczyszczanie, a strumieniem wody ciężko jest doczyścić przestrzenie międzyzebowe. W przypadku aparatu
źródło: temp_file4701109267684786956
Pobierz