Wpis z mikrobloga

Szukam łóżka lewitującego (przykład na zdjęciu) z pojemnikiem i stelażem, który można podnieść od boku (przykład dodam w komentarzu). Praktycznie wszystkie dostępne na rynku łóżka tego typu mają stelaże podnoszone od przodu. Bardzo zależy mi na konstrukcji bocznej ze względu na rozkład pokoju ()

Czy ktoś z Was orientuje się może czy w ogóle możliwy jest montaż stelaża bocznego w łóżku lewitującym? Bo domyślam się, że może tu być kłopot z np. zbyt słabym wzmocnieniem ramy łóżka po bokach. Może ewentualnie ktoś ma doświadczenie w takich przeróbkach łóżek?

#meble #meblenawymiar #wnetrza #lozko #diy #majsterkowanie #remontujzwykopem #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #pytanie
black-kitsune - Szukam łóżka lewitującego (przykład na zdjęciu) z pojemnikiem i stela...

źródło: IMG_8312

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@black-kitsune:

Ja nie znam fizyki chyba i tego co oznacza "lewitować" chyba ...

która część tych łóżek "lewituje" ;)

Schować nogi łóżka bliżej środka to jeszcze daleko do lewitacji ...
  • Odpowiedz
@nairamk: to z komentarza nie jest „lewitujące”, a jeśli chodzi o to z posta to w zasadzie po prostu jak stoisz przy takim łóżku to sprawia wrażenie jakby lewitowało bo nie widać podstawy, raczej tu chodzi po prostu o kwestię iluzji optycznej
  • Odpowiedz
@black-kitsune: Myślę, że nie powinno być większego problemu o ile konstrukcja łóżka jest solidna. Celowałbym w zakup łóżka bez stelaża w jakiejś sieciówce i potem własnoręczne domontowanie takiego podnoszonego, bocznego. Nigdy takiego nie widziałem na żywo ale wydaje mi się, że montaż pewnie odbywa się do "przodu" i "tyłu" głównej skrzyni łóżka. W pozycji spoczynkowej taki stelaż raczej opiera się tak samo jak każdy inny, więc inne siły niż te
  • Odpowiedz