Wpis z mikrobloga

Ile według was serwis rowerowy powinien wziąć za wymianę korby (kwadrat na HT2), wymianę kierownicy z owijką i uszczelkę na sterach? Wszystkie części kupione wcześniej, w serwisie tylko wymiana.

#rower #rowery #kolarstwo
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wypiek
  • 0
@GrubyKociol Co do „uszczelki”, chodziło mi jedynie o małą gumową obejmę na ekspanderze. Gdzieś mi s---------a przez co ekspander się wysuwał po jakimś czasie.
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@Zabi96 Przypomniało mi się jak orientowałem się ile wyjdzie wymiana napędu i w serwisie kilka km dalej mi powiedzieli, że około 500zł, więc nie wiem czy 350 za wymianę dwóch części jest adekwatne.
  • Odpowiedz
dłuższa linka pod nową kierę 14zł

@xDgg: Najpierw piszesz że wymienili 2 części a teraz piszesz że jeszcze wymieniali linkę więc się zdecyduj.
Wymiana korby to wymiana korby + wymiana suportu na HT więc już masz 2 części, przy okazji wymiany kierownicy wymienili Ci jeszcze linkę więc to dodatkowy elelement, dodatkowo ponowna regulacja przerzutki, doliczyli pewnie więcej za linkę prowadzoną wewnątrz ramy. Przy ekspanderze też go i tak musieli w
  • Odpowiedz
@xDgg: xDDDDDDDDDD Durnie ustawili manetki bez konsultacji z Tobą? J--------e
Teraz musisz odwinąć owijkę do klamek, ustawić klamki pod siebie i skręcić ją jeszcze raz. Zrób sobie to póki owijka świeża, 10 minut roboty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz