✨️ Obserwuj #mirkoanonim Żałuje że nie urodziłem/wychowałem się na zachodzie. Wiem, że brzmi to ojkofobicznie ale nienawidzę naszego narodu i mentalności (kraj spoko do podróżowania itp). Nie da się się być normalnym, gdy ciągle gloryfikujemy porażki, mamy mental poddanego, żyjemy przeszłością, nie wyciągamy wniosków, uwielbiamy skrajności i jesteśmy ulegli. Na prawdę chciałbym urodzić się na nowo, gdzie wpajany jest gen zwycięstwa a nie porażki. Ktoś może powiedzieć "nie podoba się w Polsce to wypad", tylko co mi to da teraz? Jedyne co się nabawiłem w Polsce to lęku, stresu, depresji, wstydu i demotywacji. Nawet gdybym miał pewne numery lotto to i tak bym pewnie nie zagrał, bo nie wierzyłbym w wygraną albo że cokolwiek jest możliwe. Aha i jeszcze ta kultura wstydu i postkomunistyczne wychowanie - ukłoń się, ustąp, nie bądź głośno, nie oddalaj się, miej dobre oceny, wzorowe zachowanie a potem tyrka w pracy a jakaś odrobina szaleństwa to "już nie wypada w tym wieku". Ktoś jeszcze dobrze wypomniał, że "Polak lubi mieć bat nad sobą".
Nie kraj definiuje twoja mentalność, a środowisko w jakim się obracasz. Jeśli urodziłbyś się w biednej rodzinie w USA - to miałbyś identyczny mental przegranego. Mało tego, jako biedna osoba na wyidealizowanym "zachodzie" dostałbyś o wiele większy psychiczny wycisk od tamtejszego oskariatu, które organizowałoby na parkingu szkolnym pokaz aut sportowych ku uciesze tamtejszych Stacey....
Czy myślisz, że zamożniejszy rodzic, który posyła dziecko do szkoły wpaja mu do głowy takie wartości i gadki jak te: "Synek ty weź ustomp temu Sebie co Cie gnoi, jo nie byde po szkołach łaził i twoich problemów rozwionzywoł. Jo dużo
@mirko_anonim: ,,Gdyby Niemcy wygrały wojnę w Rosji, mielibyście drugą Amerykę kuhwa, 10 milionów kilometrów kwadratowych przeciętych najlepszymi autostradami, i zasiedlonych przez najlepszy gatunek ludzki."
@mirko_anonim: tak moze pisac jedynie osoba, ktore nigdy nie byla i tym bardziej nie mieszkala w innych krajach. Zahcodnie spoleczenstwa maja mnostwo swoich wad, ktore potrafia byc gorsze niz te Polskie. Twoja wizja zachodnich krajow bierze sie chyba z filmow i seriali ale prawda jest kompletnie odmienna. Polska i Polacy sa tak sama fantastyczni i tak samo z-----i jak ludzie na zachodzie!
Żałuje że nie urodziłem/wychowałem się na zachodzie. Wiem, że brzmi to ojkofobicznie ale nienawidzę naszego narodu i mentalności (kraj spoko do podróżowania itp). Nie da się się być normalnym, gdy ciągle gloryfikujemy porażki, mamy mental poddanego, żyjemy przeszłością, nie wyciągamy wniosków, uwielbiamy skrajności i jesteśmy ulegli. Na prawdę chciałbym urodzić się na nowo, gdzie wpajany jest gen zwycięstwa a nie porażki.
Ktoś może powiedzieć "nie podoba się w Polsce to wypad", tylko co mi to da teraz? Jedyne co się nabawiłem w Polsce to lęku, stresu, depresji, wstydu i demotywacji. Nawet gdybym miał pewne numery lotto to i tak bym pewnie nie zagrał, bo nie wierzyłbym w wygraną albo że cokolwiek jest możliwe. Aha i jeszcze ta kultura wstydu i postkomunistyczne wychowanie - ukłoń się, ustąp, nie bądź głośno, nie oddalaj się, miej dobre oceny, wzorowe zachowanie a potem tyrka w pracy a jakaś odrobina szaleństwa to "już nie wypada w tym wieku". Ktoś jeszcze dobrze wypomniał, że "Polak lubi mieć bat nad sobą".
#przegryw #takaprawda #przemyslenia #polska #polak #testoviron #depresja #zycie #blackpill #relacje #nerwica #fobiaspoleczna
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Nie kraj definiuje twoja mentalność, a środowisko w jakim się obracasz. Jeśli urodziłbyś się w biednej rodzinie w USA - to miałbyś identyczny mental przegranego. Mało tego, jako biedna osoba na wyidealizowanym "zachodzie" dostałbyś o wiele większy psychiczny wycisk od tamtejszego oskariatu, które organizowałoby na parkingu szkolnym pokaz aut sportowych ku uciesze tamtejszych Stacey....
Czy myślisz, że zamożniejszy rodzic, który posyła dziecko do szkoły wpaja mu do głowy takie wartości i gadki jak te:
"Synek ty weź ustomp temu Sebie co Cie gnoi, jo nie byde po szkołach łaził i twoich problemów rozwionzywoł. Jo dużo
Tak, wiem, Polska cię tak ukształtowała ( ͡° ͜ʖ ͡°)