Wpis z mikrobloga

Miał ktoś okazję używać TCL 50 Pro NXTPAPER? Kusi mnie tą swoją funkcjonalnością pracy w trybie papieru elektronicznego. Głównie z trzech powodów: lubię czytać a na takim ekranie to byłoby o wiele wygodniejsze, w mocnym świetle taki ekran jest bardziej kontrastowy (tak mi się wydaje, jeżeli w jego przypadku tak nie jest, to słabo) i szukam czegoś, co będzie dłużej trzymało na baterii.

#telefony #tcl #pytaniedoeksperta
Andrzej_Buzdygan - Miał ktoś okazję używać TCL 50 Pro NXTPAPER? Kusi mnie tą swoją fu...

źródło: TCL-50-Pro-NXTPAPER-5G

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Megawonsz_dziewienc: nigdy nie miałem nic tej firmy. ale eink w telefonach to ciekawa opcja. Onyx zrobił czytnik wielkości smartfona, ale nie samego smartfona (bez możliwości włożenia karty sim). Trochę jakby stary ipod touch, ale z ekranem eink. Fajnie to wygląda i działa na prezentacjach, no ale do ideału brakuje mu opcji włożenia karty sim. Nawet ma kamerę. xD
AndrzejBuzdygan - @Megawonszdziewienc: nigdy nie miałem nic tej firmy. ale eink w tel...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Andrzej_Buzdygan: Wczoraj też trafiłem na temat u klawiatura no i wiem tyle, że magiczny guzik powoduje przełączenie telefonu w tryb takiego trochę dumb phone z eink. Natomiast czy to czasem nie jest udawany e-ink? Plus 1400 zł za telefon z taką funkcjonalnością (Orange rzekomo ma ale nigdzie nie jest ten ficzer reklamowany) brzmi jak totalne dno technologiczne i nie uwierzę, że ma dwie warstwy wyświetlaczy, z których jeden będzie totalnie
  • Odpowiedz
@Eshirael: no właśnie Palma by mnie skusiła, ale bez sima to jest bezużyteczne. nie mam ochoty nosić dwóch telefonów, z czego jeden telefonem nie jest. bez stałego podpięcia pod Internet przez sieć komórkową a nie sim to jest bezsensowny gadżet. ja bym chciał taki upośledzony telefon z prostym wyświetlaczem do czytania newsów, niskim poborem energii, dzwonienia i pisania wiadomości itp. jest jeszcze hisense a9, ale kosztuje ponad 2,5k. trochę za
  • Odpowiedz
@Andrzej_Buzdygan Nxtpaper to nie jest tak naprawdę eink tak jak np. Kindle czy wyżej pokazana Palma, ale chyba nikt nie zrobił nic lepszego w stylu dwuekranowego smartfona, (zwykły i eink). Jak chcesz serio epapier to zobacz na telefon Bigme Hibreak. W innym wypadku ten nxt może się sprawdzić :)
  • Odpowiedz