@InnyWymiar90: przecież to tak uniwersalna historia, że można dopasować ją do każdego zakątka świata. Antagonizmy mogą być z róznych powodów. Biali - czarni jak najbardziej się wpisuje w tę historię. Tak samo jakby umieścić historię między rodzinami żydowską i palestyńską ( przecież nawet w filmie nie drażnij fryzjera był wątek z tego). Były już adaptacje teatralne typu kibice Wisły i kibice Cracovii. I tak dla przypomnienia w jednej ze sztuk
@Rasteris wiem, ale zauważ że disney teraz wpycha swoją "inkluzywność" na siłę w każdym serialu/filmie, przykład, skasowany Akolita gdzie tęcza wylewała się z ekranu. Jeśli film będzie dobry to sam się obroni i nieważne czy bohaterka będzie biala/czarna/żółta/czerwona, ale każdy wie jak to się skończy ^~^
@InnyWymiar90: tylko ta czarna Julia to nie jest z filmu disneya ale ze sztuki wystawianej w teatrze w Londynie. Wątpię czy więcej niż 3 wykopków ze wszystkich użytkowników to widziało ale do oburzania to ustawiają się w kolejce xD w zalewie takich samych kostiumowych adaptacji teatry szukają środków do opowiedzenia pewnych historii świeżo i to już od dawna - chociażby nasza balladyna na motocyklu w latach 70. No i filmowa
@InnyWymiar90: za każdym razem jak w filmie glównej roli nie gra biały, heteroseksualny mężczyzna to jest gównoburza. Niezależnie od tego co to za film. O ile w filmach historycznych to idiotyczne jest pakowanie murzynki na królową Anglii, to w filmach fantastycznych komu przeszkadza jaki jest kolor skóry? Ciekawe czy jakby nakręcili film o królowej Dąbie gdzie główna rolę zagrałaby np Emma Stronę to też byłaby taka burza? Podejrzewam raczej teksty,
@elberet ja nie mam nic do koloru skóry aktorki, poprostu gdzieś podświadomie czuję że będą wciskać na siłę swoje poglądy nie pasujące do historii przedstawionej w opowieści, mam nadzieję że tak nie będzie
@InnyWymiar90: -tą sztukę grali od maja do sierpnia, więc nic nie będą już wciskać bo nie ma więcej spektakli xD -jakie dokładnie masz na myśli 'na siłę wciskane poglądy' do opowieści o pięknej miłości ponad podziałami i pomimo różnic oraz o tragicznych skutkach nienawiści i uprzedzeń do 'innych'?
@elberet no to spoko jeśli już jest gotowy produkt odgrywany nie tylko w kinie, na myśli miałam przykład "królewny śnieżki" gdzie już książę nie budzi jej pocałunkiem, bo jak mówiła główna bohaterka która jadę odgrywa to "dziwne" xd Dzięki Tobie zaczęłam czekać na R&J dziękuję ^-^
poczekaj, wstawiasz obrazek przedstawiający różne aktorki grające szekspirowską Julię i na myśli masz królewnę śnieżkę? czy to ta słynna #logikarozowychpaskow ?
@InnyWymiar90: oczywiście, nagle jak okazuje się że nie masz pojęcia o czym piszesz, co wstawiasz i sama nie wiesz o co ci chodzi to nagle “meme, przecież nie na poważnie” xD miałaś polski w covidzie zdalnie przez teamsy? Równie dobrze mógłbym rozmawiać z psem
@InnyWymiar90: uwielbiam ten etap wyparcia po autokompromitacji przyglupa. Nagle troska o wciskanie poglądów i inkluzywnosci okazuje się hehe żarcikiem.
@Rasteris: @InnyWymiar90 Jakby jeszcze była ładna to by uszło- ale wybrali najbrzydszą murzynkę tylko po to, żeby grube murzynki z USA się identyfikowały z postacią (co jest głupie swoją drogą), a Julia miała być z zasady delikatna i piękna. Podobnie jak czarodziejki w Wiedźminie- celowo wybrali jak najbrzydsze choć one fabularnie siłą czarów miały być piękne. Nikt nie miał pretensji o Julię murzynkę w innym filmie, bo postać była
ładnośc to kwestia gustu. A ta jest całkiem fajna.
P.S. ta z 1968 roku jest ładna?
@Rasteris: Ta z 68r tak. Ta obecna jest brzydka zwyczajnie. Żeby to była tylko moja opinia, ale umówmy się, że to się często powtarza. Może obronić się tylko talentem, ale tego też nie widzę- w Wiedźminie było z tym gorzej niż źle. Temat mało istotny, lepiej zignorować.
Typek z kanału "Sprawdzam jak" wyjaśniony przez widza za wrzucanie klik-bajtowych miniaturek na swoim live prezentujących zalane miasto (foto w komentarzu) #powodz #sprawdzamjak #wroclaw
-tą sztukę grali od maja do sierpnia, więc nic nie będą już wciskać bo nie ma więcej spektakli xD
-jakie dokładnie masz na myśli 'na siłę wciskane poglądy' do opowieści o pięknej miłości ponad podziałami i pomimo różnic oraz o tragicznych skutkach nienawiści i uprzedzeń do 'innych'?
poczekaj, wstawiasz obrazek przedstawiający różne aktorki grające szekspirowską Julię i na myśli masz królewnę śnieżkę? czy to ta słynna #logikarozowychpaskow ?
P.S. ta z 1968 roku jest ładna?
@Rasteris: Ta z 68r tak. Ta obecna jest brzydka zwyczajnie. Żeby to była tylko moja opinia, ale umówmy się, że to się często powtarza. Może obronić się tylko talentem, ale tego też nie widzę- w Wiedźminie było z tym gorzej niż źle. Temat mało istotny, lepiej zignorować.