Wpis z mikrobloga

@kezu5osiem100: nawet nie wiedziałem ze to jakies nielegalne trzymać prochy zmarłego, zawsze wydawało mi sie że to jeden z wielu standardów xD a pomijając to to jesteś obrzydliwy wesząc takie prywatne sprawy
  • Odpowiedz
@kezu5osiem100 ale Ciebie spotkać na tym tagu to się nie spodziewałam 😅 szacun za Twoją robotę!
Co do trzymania prochów w domu to jakoś wyjątkowo nie wydaje mi się to dziwne albo kontrowersyjne, bardziej się nasuwa tylko - po co? 😅 Bo znając tego starego mitomana to prędzej czy później będzie próbował to wykorzystać medialnie
  • Odpowiedz
@justyna-wejman: W sumie, nie wiem po co, ale moim zdaniem, to powinna być kwestia indywidualna, co zrobisz z prochami bliskiej Ci osoby. Jeśli masz ochotę, aby jakaś "część" tej bliskiej osoby była nadal w domu w postaci prochów, to prawo powinno na to zezwalać. Ale wiadomo, ten katolicki kraj na to nie zezwala, bo u nas kościół ma najwięcej do gadania w takich kwestiach. @kryminalnykwadrans U nich wszystko możliwe.
  • Odpowiedz
@kezu5osiem100: oprócz tego że kręcimy tu beke ze starego Murana to tak już bez śmiechu ja w tym nic dziwnego nie widzę. W USA to jest normalna sprawa i nikogo nie dziwi, że babcia czy dziadek sobie stoją na komodzie elegancko w urnie. Dopóki nie trzyma go w formalinie to ja tu nie widzę nic dziwnego a 5k to pewnie wliczone w koszta żeby mieć syna bliżej a nie na
  • Odpowiedz