Wpis z mikrobloga

Witajcie Panowie. Bede sie przeprowadzal do wiekszego miasta ze wzgledow zawodowych. Mam dwie opcje Warszawe albo Krakow. Mam do was pytanie, ktore z tych miast jest lepsze do zycia? Ktore z nich jest lepsze pod katem mentalnosci ludzi, rozrywki, transportu?

#krakow #warszawa #praca #polacy #korki
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@janolbrycht: pod kątem transportu to Kraków jest okropny, pod kątem mentalności jeśli nie chcesz nowobogackich korposzczurów ze wsi to Kraków lepszy, pod kątem rozrywki wychodzi w sumie na to samo. Kraków do życia jest niewygodny, ale mam syndrom sztokholmski i będę polecać.
  • Odpowiedz
@janolbrycht: w mojej ocenie uważają się za lepszych i to mnie odrzuca, ja nie biorę udziału w wyścigu szczurów i dlatego z niektórymi ludźmi się nie dogadam. Jak mam być dla ciebie tiarą przydziału to jedź lepiej do warszawy
  • Odpowiedz
@janolbrycht: jako rodowity Warszawiak zdecydowanie polecam. nie rozumiem o co chodzi z tym ze tutaj tacy ludzie a tutaj tacy. nie mam kontaktu z ludźmi. mam swoich znajomych nadających na tych samych falach, z babą z żabki wystarczy "dzień dobry, kartą, dowidzenia". jak ide na miasto to jak zaczne z kimś gadać i mi nie pasuje to się odwracam. ja nie wiem jakie interakcje społeczne trzeba mieć żeby narzekać na
  • Odpowiedz
@janolbrycht: Kraków się kisi w starym stylu, tradycja, "bo zawsze tak było" (nawet jak było kijiowo i źle pomyślane, to lepiej niż po nowemu), ale ma też swój fajny, spokojny urok, którego w Wawie nie uświadczysz, bo tam wszystko pędzi w pośpiechu. Tutaj normalnie spotkasz ludzi siedzących na ławkach, powoli jedzących ciastko w kawiarni albo spacerujących. Tam wszyscy się spieszą, a kawiarnie muszą być fancy albo hipsterskie. I to nawet
  • Odpowiedz