Wpis z mikrobloga

Kur wa ile człowiek traci pieniędzy przez progi podatkowe. Od miej więcej połowy roku wchodzę w drugi próg i moja pensja staje się śmiesznie mała. Potem się dziwić, że ludzie wchodzą na JDG pomimo, że mogliby spokojnie pracować na etacie. A na co idą te pieniądze, które mi zabierają? 800+, Ukraińców, 13,14,15, jakieś tarcze i dopłaty dla każdej grupy społecznej tylko nie do mnie, praktycznie najniższy poziom inwestycji w europie, CPK to megalomania xd, energetyka jądrowa jest przeciągana i ciągle dopłacamy górnikom, pierdzielenie o aborcji, feminizmie i uchodźcach, emerytury i tak nie dostanę sensownej pomimo tak wysokiej składki. No kpina w kraju i tylko człowiek robi na to wszystko, a każdy po kolei śmieje ci sie w twarz i będzie coś mówił o jeszcze wyższych podatkach dla dobrze zarabiających. #zalesie #polska #lewica #neuropa #4konserwy
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fanmarcinamillera @JaNieGejJaPapiesz Co najmniej dwie średnie krajowe, zarobki o których zdecydowana większość Polaków może tylko pomarzyć i to jest niby klasa średnia xD
P--------e bogole, a nie żadna klasa średnia, zawsze robicie z siebie biedne ofiary systemu co to nie mają nawet grosza przy duszy, podatki najlepiej byście zrzucili na biedniejszych i pozabierali każdą państwową pomoc dla potrzebujących żebyście mieli tylko jeszcze więcej mamony, hatfu
  • Odpowiedz
@fanmarcinamillera: No drugi próg podatkowy to lipa, ale zachoruj na coś poważnego, co wymaga operacji, długiej hospitalizacji i przecież prawdopodobnie w całym życiu tyle tych składek zdrowotnych nie zapłacisz, żeby zwrócić pieniądze za leczenie. Podobnie z niepełnosprawnością - coś się stanie, co uniemożliwi Ci pracę przez resztę życia i co, zdychaj pod mostem? Mimo wszystko to, co mamy teraz jest lepsze niż to, żeby wszystko chować do kieszeni i prawdopobnie
  • Odpowiedz
@umeczony: Plujesz na kogoś, bo ktoś przyłożył się do swojej edukacji, jest specjalistą i teraz z racji tego, że jego umiejętności są pożądane to jest adekwatnie wysoko opłacany? Lepiej wyciągać łapska i krzyczeć "dej, dej" xD

@fanmarcinamillera To, że ktoś zarabia przyzwoicie jeszcze nie robi z niego klasy średniej, c--j mi po zarobkach w IT jak nie mam absolutnie żadnego majątku z urodzenia, ani spadku w perspektywach, a jeszcze
  • Odpowiedz
@umeczony: hatfu to na ciebie. Nie jestem z bogatego domu, nie dostałam mieszkania, na studiach pracowałam i cały czas się doszkalam, żeby być w tym miejscu, gdzie jestem teraz. Z tego, co obserwuję to jest zupełnie na odwrót i ludzie, którzy dosłownie nic ze swoim życiem nie robią, chcieliby dostać wszystko na tacy i są coraz bardziej roszczeniowi. Nie mówię o ludziach, którym faktycznie się powinęła noga, mieli naprawdę kiepski
  • Odpowiedz