Aktywne Wpisy

raizo777 +335
Oho, trzeba zniszczyć Rymanowskiego... Archetyp dziennikarza, bezstronny, dający wypowiedzieć się każdemu bez wyjątku. Jak on może komukolwiek wadzić? I to zdjęcie... Ha tfu na ten onet
#dziennikarstwo
#dziennikarstwo
źródło: 2025-11-03_092925
Pobierz
wpisztutajnick +1040
Przyjaciółka ma 7 letniego syna - wymieniałem jej ostatnio gniazdko i młody przyleciał mi świecić latarką. Nawet nie wiecie z jaką satysfakcją zapytałem go czy świeci mi czy sobie
#dzieci #starypijany
#dzieci #starypijany

Jest działka w MPZP jako budowlana a obecnie użytkowana jako rolna. Sytuacja jakich pełno na Mazowszu. Klasyczny podłużny pasek o szerokości kilkudziesięciu metrów i długości kilkuset metrów. Sąsiadka za miedzą , planuje podzielić swój pasek na działki, pod późniejszą sprzedaż. Zaproponowała zrobić wspólną drogę 8 metrową (4 metry z każdej działki), biegnącą wzdłuż naszych obu działek. Jej brat jest geodetą. Zaproponował udział w kosztach: 1200 zł za wydzielenie drogi dla obu działek (koszt na pół bo całość to 2400 według jego cennika), następnie mogę od razu podzielić swoje pole na działeczki po 1000 - 1200 metrów (na chów leminga uciekającego z Warszawy). Te wydzielenie to 400 zł od każdej działki na tym polu (takich działek wyjdzie pewnie kilkanaście). Czy to rozsądne koszty dla tej operacji czy raczej zawyżone? Łącznie pewnie wyjdzie za to 5-8k. Koleś może wziąć ode mnie pełnomocnictwo i sam lata po wszystkich urzędach. Proces będzie trwać kilka miesięcy.
Czy ktoś przerabiał ostatnio coś podobnego? Jakieś protipy?
#nieruchomosci #dzialki #budownictwo #inwestowanie #geodezja #geodeta
źródło: wznowienie-granic-nieruchomosci-1
Pobierz@misiek432: póki co nie sprzedaję nic, bo to raczej sąsiadka ma w planach sprzedawać. W okolicy już coś się zabudowuje gdzieniegdzie. Ale to częsty widok mazowieckich wsi, które są w miarę skomunikowane z Warszawą.