Wpis z mikrobloga

Cześć
Mam pytanie, może ktoś kojarzy firmy SII lub InProEngineering? Rozglądam się za pracą dla automatyka/programisty plc. 2 lata w dużym korpo stuknelo, w międzyczasie awans z juniora wyżej.
Ogłoszenia widzę jednak jak szukam jakichś informacji o zarobkach nic nie ma. Chciałbym spytać na jakie stawki może liczyć tam ktoś taki? A może to wasza firma szuka jakiegoś plc-kowca ? Oczywiście na wyjazdy jestem gotowy ale powiedzmy do 50% czasu pracy. #automatyka #inzynieria #plc #praca
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@goferek widziałem podobne opinie, a czy to ma jakieś znaczenie jeśli chodzi o pytanie na jakie wynagrodzenia można liczyć aplikując do takiej kontraktorni?
  • Odpowiedz
@Pipot: stosunkowo niedawno, ale nie pamiętam ile temu. Na pewno w przeciągu ostatnich 2 lat. Doświadczenie małe, ale ogarniałem wszystko co chcieli, więc się zdziwiłem, że odrzucili.
Z drugiej strony, znajomy chce wskoczyć na programistę PLC z utrzymania ruchu i wpisuje w oczekiwaniach 5-7k brutto. Potem firmy zatrudniają takich matołków, którzy nie potrafią cenić swojej wiedzy i mamy co mamy.
  • Odpowiedz
  • 0
@RopuchYtong bujać się po świecie za 5-7k brutto? Przecież teraz technik UR krzyczy po 7-8k brutto za spanie w kanciapie. Co się dzieje na tym rynku pracy
  • Odpowiedz
  • 1
@RopuchYtong żart, jak odchodziłem po 2 latach z innej firmy gdzie były podróże (oczywiście z branży PLC) to miałem 9400, a nowi po 3 miesiącach mieli więcej niż ja :)
  • Odpowiedz
a nowi po 3 miesiącach mieli więcej niż ja

@Remo3241: A to klasyka w korpo. U mnie to samo, nowy dostał 2 stówy więcej. Jak rzuciłem wypowiedzenie, to nagle były pieniądze na podwyżki. Ale już to miałem w czapie.
  • Odpowiedz
@Remo3241: SII typowa kontraktowania, choć podobno mają/mieli jakiś swój mały warsztat w Gdańsku gdzie sami też budowali maszyny.
Większość zleceń to automotive, typowa kontraktowania, z tym że z racji, że to spore korpo to mniej hajsu z kontraktu zostaje dla pracownika, bo trzeba przewalić na eventy, drogie biura itp.
Inpro podobna specyfika, ale mniejsza Skala.
  • Odpowiedz
@Remo3241 jakieś 5lat temu SII złapało mnie przez LinkedIn. Rozmowa z HR o pierdołach, sprawdzenie angielskiego, zero technicznych pytań. Jak powiedziałem że chciałbym 7k netto podstawy, to rozmowa się zakończyła. Po jakimś czasie dostałem maila, że nie ma dla mnie projektu. ¯_(ツ)_/¯
Próbuj szczęścia.
  • Odpowiedz