Wpis z mikrobloga

@Zubern: przekręczasz w prawo:
1 pozycja blokada międzymostowa(przydaje się przy niewielkich nierównościach albo tył masz nierówno i ci wywrotka stoi)
2 te słynne 8x8 czyli odpalasz skrzynię redukcyjną na ostro
3 8x8 plus blokada tylnych mostów, używaj na bagnach
4 to co w pkt 3 plus przód na sztywno. To bardziej służy do wyrywania się z ostrego bagna i osobiście rzadko to używam bo robię na drogach. OSTRZEŻENIE: na tym napędzie musisz mieć skręcone
  • Odpowiedz
@Zubern: jak po użyciu przynajmniej skrzyni redukcyjnej i wyjeździe na drogę zacznie ci drgać kierownica to znaczy że słabo ty ją wyłączyłeś i powstają naprężenia na wałach które przenoszą się na cały most i drążki kierownicze. Procedura: bezpiecznie na bok, załącz napędy daj lekko do przodu, wyłącz i wio 3-4 metry do tyłu.

I najważniejsze: nigdy ale to przenigdy nie odpalasz napędów z kręcącymi się kołami! Jak ośka ci staje
  • Odpowiedz
@WielkaPesaNarodowa: jeździłem tga 2008 bodajże w 2013roku i nic nie pamiętam z tego przełącznika. W ogóle to trzeba miec dobrego nauczyciela albo być bardzo kumatym żeby wykorzystać potencjał ośki
  • Odpowiedz
  • 0
@WielkaPesaNarodowa: dopiero teraz przeczytałem Twój wpis, dziękuję ci bardzo przyjacielu za porady, niedługo idę na pracę przy budowie drogi a ostatnio byłem odebrać auto i zaznajomić się trochę z maszyną
  • Odpowiedz