Wpis z mikrobloga

Mapa mediany wynagrodzeń. W ujęciu powiatów okazuje się że #wielkopolskie z wyłączeniem Poznania i powiatu poznańskiego ma wynagrodzenia na poziomie #podlaskie albo #podkarpackie a najniższe wynagrodzenia w Polsce są na południu małopolskiego. Bardzo słabo na południu Warmii, słabo również na środkowym Pomorzu. Ogólnie duże miasto = lepsza pensja + kilka pojedynczych punktów takich jak Lubin (KGHM) albo Płock (Orlen). Fatalny wynik Nowego Sącza (tzw. miasta milionerów).

#gospodarka #praca #pieniadze
D.....k - Mapa mediany wynagrodzeń. W ujęciu powiatów okazuje się że #wielkopolskie z...

źródło: Mediana

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DrCieplak: Małopolska to siedzi na czarno Niemcy/Austria/Norwegia. Tak samo Podkarpackie. Prawda jest taka,że jak nie wyjedziesz to się nie dorobisz, a największymi pracodawcami są Biedronki chyba, ze ktoś ma pensjonat. O reszcie województw nie mam zdania.
  • Odpowiedz
@mat0707: I co z tego wynika? W jednym regionie placa pod stołem a w drugim nie? Uwierz mi że znam dobrze dwa regiony Polski - jeden stereotypowo bogaty (na tej mapie już nie), drugi biedny. I to w tym drugim (biednym) pod stołem leci kasa na skalę nie do opisania.
  • Odpowiedz