Szanowne państwo, kochani moi, jaki najlepszy obecnie zamiennik Aventus Creed? Miałem parę lat temu CDNI LE i parametry były atomowe wręcz, wtedy ten zapach stał się dla mnie już legendarny i powiązany ze wspomnieniami. Miałem przerwę od tego zapachu i potem kupiłem Mont Blanc Explorer i zapach niby podobny ale już jakby parametry nie te, koniec końców było spoko raczej. Potem znowu kupiłem CDNI LE i powiem wam szczerze poczułem zawód, parametry już nie te, zapach też jakby stracił czar trochę. Wręcz miałem wrażenie że już lepszy obecnie ten Explorer. No i właśnie CDNI LE mi się wyczerpał, szukam nowego zamiennika Creeda. W co iść? Myślałem o powrocie do Explorera ale może jest coś lepszego obecnie? #perfumy
@Amenotejiikara: Przewąchałem te Armafy (edt, edp, prafum i limited edition parfum), Afnana Supremacy Silver, Mont Blanc Explorer, i pewnie jeszcze kilka, ale najbardziej mi siadła wersja DNA Aventusowego podanego na bardziej owocowo i z mchem, czyli Nishane Hacivat, a jak nie chcesz wydawać tyle kasy to polecam Afnan Supremacy Not Only Intense. Jeśli jednak chcesz się trzymać jak najbliżej Creeda to wypróbuj te Armafy, są w różnych cenach a różnice
@RumClapton: szczerze mówiąc nigdy nie brałem nic z drugiej ręki i jak cały ten proces wygląda ale może musi być ten pierwszy raz. W każdym razie potrzebuję czegoś najpóźniej do końca miesiąca i nie wiem czy próbki to najlepszy pomysł bo musi mi wystarczyć na 3 tygodnie urlopu. Będę miał jeszcze na urlopie Erosa niebieskiego EDP ale chcę coś własnie jeszcze innego letniego żeby była różnorodność.
@Amenotejiikara Mogę Ci te 4 Armafy i coś jeszcze sprzedać ale to w niedzielę zrobię spis, na 3 tygodnie powinno starczyć, ale to zależy ile psikasz dziennie
@Amenotejiikara: Surowsza bardziej męska wersja to Bois 1920 Parana , ,dymny, drzewny ,mniej owoców,. Dobra trwałość i niezła projekcja Jakością biję na głowę arrmafy
@Amenotejiikara: Armafy nie powinny być nazywane klonami Avika, jedynie inspiracjami (podobnie jest z Loewe Esencia EDP) :P
W porównaniu do Aventusa brakuje tej lekkości w zapachu (i nie, nie chodzi tutaj o parametry mgiełki :D) - wszystkie te zapachy skupiają się bardziej na bazie i próbują zapchać to otwarciem, ale żaden się do Avika nie zbliża, nie ma co się oszukiwać ¯\(ツ)/¯ W blind teście bez żadnych problemów można rozróżnić
No i właśnie CDNI LE mi się wyczerpał, szukam nowego zamiennika Creeda. W co iść? Myślałem o powrocie do Explorera ale może jest coś lepszego obecnie?
#perfumy
W porównaniu do Aventusa brakuje tej lekkości w zapachu (i nie, nie chodzi tutaj o parametry mgiełki :D) - wszystkie te zapachy skupiają się bardziej na bazie i próbują zapchać to otwarciem, ale żaden się do Avika nie zbliża, nie ma co się oszukiwać ¯\(ツ)/¯
W blind teście bez żadnych problemów można rozróżnić