Aktywne Wpisy
cohh +252
Byłem dzisiaj w przychodni i postanowiłem skorzystać z prawa do pierwszeństwa w kolejce ze względu na posiadaną legitymacje honorowego dawcy krwi.
Pani w recepcji powiedziała, że mogę, ale pacjenci różnie reagują i się nie myliła.
Podszedłem pod gabinet lekarza, w kolejce było ~ 20 osób, spytałem się grzecznie kto teraz będzie wchodził i zacząłem wyjaśniać, że mam legitymację, jest takie prawo itd. przede mną była pani ~ 60 lat, powiedziała mi, że tu
Pani w recepcji powiedziała, że mogę, ale pacjenci różnie reagują i się nie myliła.
Podszedłem pod gabinet lekarza, w kolejce było ~ 20 osób, spytałem się grzecznie kto teraz będzie wchodził i zacząłem wyjaśniać, że mam legitymację, jest takie prawo itd. przede mną była pani ~ 60 lat, powiedziała mi, że tu
Lukaszo5 +279

Co za różnica czy zrobisz 40km o włanych nogach czy 80km ze wspomaganiem nie liczy się przedewszytkim przyjemnoć z jazdy i widoczki :D?
Lepiej chyba przejechać więcej z elektrykiem i więcej zobaczyc, a zmęcz się człowiek i tak :D
#rower #pytanie #kiciochpyta
1. Zależy, ja idę na rower po to, aby się zmęczyć i rozruszać, a rower elektryczny trochę psuje sens tego. Za to podoba mi się koncepcja używania roweru elektrycznego użytkowo, np. do dojazdów do pracy, aby się nie spocić w trakcie po drodze. Tak samo w pewnym wieku, z uwagi na stan zdrowia, może to być jedyna opcja, aby ktoś jeszcze zachowywał
Stąd agresja i hejt.
Tak się domyślam. ;)
źródło: pieszy-kierowca-musze-uwazac-zeby-nie-bylo-wypadku-hulajnogarz-samobojca-kamikadze
PobierzNa górskich szlakach spotkasz setki rowerzystów i zaręczam, że większość - 99% ma rowery ze wspomaganiem do 25km/h.
Z góry zjeżdżasz grawitacyjnie.
Chiniole z manetką pewnie gdzieś po Polsce jako użytkowe się toczą - widziałem kilka starszych osób na "płaskim" ale to margines.
Zapraszam do Szczyrku czy np na Turbacz.
@niebadzogrem:
A spotkałeś się z takim hejtem w realu?
Bo internecie to normalne że się ciśnie ze sprawnych ludzi którzy korzystają że sprzętu dla niepełnosprawnych.
źródło: 1000039461
Pobierz@takJakLubimy: przejedź się po mieście i zobacz, ilu śniadych dostawców żarcia albo podstarzałych januszy śmignie obok Ciebie z prędkościami rzędu 40-50 km/h. Tak efektywnie pedałują, że nawet nie muszą przekładać nóg na pedały podczas ruszania rowerem.
@takJakLubimy: zapraszam do Warszawy gdzie takie coś ze zdjęcia potrafi cię wyprzedzać z prędkością 40km/h na ścieżce rowerowej. Problemem nie są rowery same w sobie tylko idioci którzy na nich jeżdżą.
źródło: X70_a8c0a4e4-2347-46c0-bf3b-f7f16ed2457c_1200x
PobierzPoza tym Fatbike tylko na miasto to debilizm skończony
Ale jak zobaczę u niej na facebooku posta "he he, turbacz zdobyty" to się wkurvie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do jeżdżenia rowerem podchodzi się też na zasadzie sportu, a wtedy elektryk jest oszustwem, albo czymś na zasadzie pay to win. Niektórzy ćwiczą cały sezon żeby podjechać na ten Turbacz, a
Zgadzam się w 100%.
Ale kobiecie odmawiać aktywności bo coś ci się ubzdurało? Tam codziennie setki ludzi wjeżdżają nawet widziałem dziadka na Wigry.
Szacun swoją drogą.
Poza tym wyobraź sobie, że kości i chrząstki się zużywają i po 40 możesz nie wsiąść na rower jak trenujesz na takich górkach jak Turbacz. Zostanie ci operacja.