Wpis z mikrobloga

Cześć, mam pytanie odnośnie rejestracji jdg a bk2

Kupiłem mieszkanie w bk2 bez gwarancji BGK (niestety), miałem działalność zarejestrowaną na wirtualne biuro. Kończy mi się umowa i chciałem zapytać czy mogę zarejestrować działalność w mieszkaniu, które kupiłem na bk2 bez utraty dopłat? Klikam w komputer, więc "zaspokojenie potrzeb mieszkalnych" nie zostanie utracone (żaden sklep itp). Rejestracja byłaby tylko do korespondencji, bez stałego miejsca prowadzenia działalności.

Czytając artykuły na internecie, największą blokada rejestracji i to gwarancja bgk i działalność typu sklep itp., ale wolę się upewnić
#bk2 #jdg #pytaniedoeksperta
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MroczneCiacho: Ustawa ogranicza możliwość prowadzenia działalności gospodarczej tylko w przypadku korzystania z gwarancji wkładu własnego. Do czasu wygaśnięcia gwarancji nie można prowadzić w nieruchomości działalności gospodarczej. Jeśli nie korzystałeś z gwarancji to ograniczenie nie występuje.

Nawet w przypadku korzystania z gwarancji nie stanowi to przeszkody do podania adresu nieruchomości finansowanej programem jako adres korespondencyjny.
.
  • Odpowiedz
  • 0
@marcpol Hej! Bardzo dziękuję za odpowiedź i potwierdzenie tego co znalazłem w internecie oraz na stronie gov ()

Co ciekawe, dzwoniłem z tym pytaniem wczoraj do Alioru i usłyszałem że lepiej nie ryzykować i nie wpisywać adresu nieruchomości, nawet do korespondencji. Także, chyba specjalistów to tam nie mają...

Jeszcze raz dziękuję!
  • Odpowiedz