Wpis z mikrobloga

Czy wiecie, że będąc programistami, jesteście najniżej w jakiejkolwiek firmowej hierarchii? Jesteście po prostu wyrobnikami, pobędzanymi na zmianę przez Scrum Mastera albo waszego przełożonego. Nikt was nie traktuje poważnie, a jak jest jakiś pożar, to na ostatnią chwilę dokładają wam pracy

#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

robolami którzy generują tylko koszt o ile nie pracujesz w firmie produktowej

Odpowiedz

@BlackpillMonster: Ameryki Pan nie odkrył - jednak lepiej mieć w takiej hierarchii stosunkowo dosyć sporo kasy na tle społeczeństwa. Co czyni Cię wyżej w hierarchii na tle społeczeństwa, ale nie na tle firmy.
  • Odpowiedz
nawet nie jestem programistą, ale niezłe p---------e bo bez programistów reszta firmy nie miałaby pracy. A jeżeli ktoś daje sobą pomiatać to już jego problem.

@troglodyta_erudyta: to samo można powiedzieć o operatorach wózków widłowych, kierowcach ciężarówek, piekarzy etc.
  • Odpowiedz
@ly000 z tą drobną różnicą, że kierowcy czy operatorzy niczego nie wytwarzają i można ich w każdym momencie zastąpić innym kierowcą bez wpływu na jakość usług.
Weź teraz team np. 15 developerów podmień 15 innymi developerami w środku projektu i powiedz mi czy da radę zachować ciągłość pracy bez żadnego uszczerbku.
  • Odpowiedz
z tą drobną różnicą, że kierowcy czy operatorzy niczego nie wytwarzają

@troglodyta_erudyta: ale piekarze już tak

Weź teraz team np. 15 developerów podmień 15 innymi developerami w środku projektu i powiedz mi czy da radę zachować ciągłość pracy bez żadnego uszczerbku.

@troglodyta_erudyta: programiści sami się podmieniają co dwa lata. w mało której branży jest tak duża rotacja. jak wszystkich naraz podmienisz to stworzysz problem, ale tak nikt nie
  • Odpowiedz