Wpis z mikrobloga

Zauważyliście, że wszyscy emo jakoś tak wyginęli? Ze 20 lat temu pełno ich było i nawet nie zauważyłem kiedy moda na to się skończyła. Ciekawe jak teraz wygląda życie przeciętnego przedstawiciela tej popkultury

#emo #przemyslenia #gownowpis #nostalgia
o__0 - Zauważyliście, że wszyscy emo jakoś tak wyginęli? Ze 20 lat temu pełno ich był...

źródło: emocover

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@o__0: po prostu moda przepoczwarzyła się i teraz zamiast emo mamy niebinarne oraz binarne aktywiszcza, alternatywki, fanów anime, femboyów i inne baśniowe stwory
  • Odpowiedz
@o__0: po prostu moda przepoczwarzyła się i teraz zamiast emo mamy niebinarne oraz binarne aktywiszcza, alternatywki, fanów anime, femboyów i inne baśniowe stwory

@Elberus: + incele (chociaż może miałeś ich na myśli pisząc "baśniowe stwory")
  • Odpowiedz
  • 7
Ciekawe jak teraz wygląda życie przeciętnego przedstawiciela tej popkultury

@o__0 Zarabia w kołchozie czy korpo. Niektórzy mają rodziny i dzieci. Normalny żywot osób w wieku 30-40 lat. Bo tak dziś wyglądają dawni emo.

Emo to była moda, która przeminęła. Teraz nastolatkowie mają jakieś inne mody, np. alternatywki, które są dość podobne.
  • Odpowiedz
@o__0: moja bliska koleżanka przez lata z emo przekształcała się w Karynę i tak jej zostało. Widząc ją na mieście, ktoś obcy by skomentował "ale karyński makijaż"
  • Odpowiedz
@o__0 Właśnie szkoda że poznikali czy tam zeszli do podziemia. Zawsze się dobrze dogadywałem z takimi ludźmi, mimo że nie byłem emo kidem, nie ubierałem się w ich stylu i nie słuchałem klasycznych emo zespołów. Większość to byli bardzo fajni ludzie, lubiłem z takimi spędzać czas i robić delikatne zderzenie światopoglądów, co zazwyczaj dawało ciekawe rozmowy i tematy. Bliżej mi było zawsze do melancholijnego spojrzenia na życie i świat, niż tego
  • Odpowiedz
Zauważyliście, że wszyscy emo jakoś tak wyginęli? Ze 20 lat temu pełno ich było i nawet nie zauważyłem kiedy moda na to się skończyła.

@o__0: Tak samo było z hipsterami, punkami, a kolejne w kolejce są osobxy niebinarne i inne kolorowe, baśniowe stwory, Dorastasz, masz buntowniczą naturę, chcesz się wyróżnić, szukasz atencji, a potem dorastasz. Osoby, które ubierają się w barwy LGBT mając 30+ lat są po prostu dużymi dziećmi.
123 - >Zauważyliście, że wszyscy emo jakoś tak wyginęli? Ze 20 lat temu pełno ich był...

źródło: Screen_Shot_2017_07_13_at_1.09.20_PM

Pobierz
  • Odpowiedz
@o__0: Na instagramie całkiem łatwo wyszukać osoby, które kiedyś były popularnymi emosami. Większość z nich ma sobie po prostu normalne życie, jedni lepsze inni gorsze. Dla wielu takich osób bycie emo dało boosta do internetowej kariery, którą sobie do dziś rozwijają, innym pozwoliło to rozwijać jakieś umiejętności makijażowe albo w fryzjerstwie, są też osoby, które nadal do dzisiaj są emo lub obracają się dalej w tych klimatach. Przejście przez taką
  • Odpowiedz