Wpis z mikrobloga

#olsztyn
Hej, chciałabym się zorientować ile tak naprawdę zarabia się w Olsztynie.
Mieszkam tu od lat, wiecznie z każdej strony słyszę, że jest kiepsko, ale to takie ogólne stwierdzenie, a mnie interesuje konkret. Dla jednych stwierdzenie kiepsko po prostu oznacza, że mniej niż w większych miastach, co jest oczywiste. Każdy też ma inne potrzeby więc pojęcie "kiepsko" jest mocno względne.
Sama pracuję od ponad 15 lat w jednej dość specyficznej branży i też niekoniecznie na normalnym etacie (zazwyczaj część etatu + zlecenia) więc ciężko mi stwierdzić jak moje zarobki mają się do zarobków innych w okolicy.
Moi znajomi w większości powyjeżdżali, a z tych co zostali mało kto pracuje na etacie. Zresztą zarobki to nie jest dobry temat do rozmów ze znajomymi, bo za bardzo nikt nie chce się przyznać ile zarabia.
Stąd moja prośba tutaj, gdzie możecie mi napisać ile zarabia się na etacie w Olsztynie, jednocześnie nie pisząc czy to wasze zarobki, waszych bliskich czy znajomych.
Wystarczy mi ogólna informacja na temat stanowiska (praca biurowa, fizyczna, sklep, magazyn, bank, państwówka czy firma prywatna, szeregowe stanowisko czy kierownicze itp.).
Wiadomo, im więcej informacji, tym lepiej, ale będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@feketehajuno ciężko znaleźć jakiś miarodajny przykład, Michelin jest największym pracodawcą i tam pewnie mocno podbija średnią. Ja styczność z Citi miałem, to stanowiska analityczne kręcą się wokół 7-8k brutto.
  • Odpowiedz
  • 1
@feketehajuno większość znajomych na etacie 5500 - 7000 brutto (prace biurowe dla firm z Olsztyna). Sporo więcej mają Ci co pracują np. zdalnie dla firm z większych miast. Mówię tu np. o migracjach z City do innych banków podczas pandemii (i tak praca była zdalna). Kilka razy słyszałem historie, że jak znajomi szli po podwyżkę to słyszeli, że w Ol tyle się zarabia i faktycznie nie rzucali wtedy pracy, bo nie
  • Odpowiedz