Wpis z mikrobloga

Co bardziej polecacie dla zwykłego użytkownika, tj. internet, mail, oglądnie filmów, okazjonalnie programy biurowe itp. #macbookpro M3 8GB RAM czy #macbookair M3 16GB RAM bo znalazłem dobre ceny w Euro AGD ale nie maja Pro w wersji 16GB :/ musze się przesiąść z maca pro ale jeszcze z intelem, chciałem poczekać na M4 ale coraz mniej pewny jestem tego starego kompa.

#apple #macbook #komputery nie #programista15k
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@-Propublicobono: Dla siebie w tym momencie bym brał M3 air 15" 16 GB. W pro chyba największym atutem jest jaśniejszy ekran ale tak to tylko dodatkowe kilogramy jak nie używasz GPU regularnie.
  • Odpowiedz
@pastarri: @Mathouse88 @Bejro Dzięki, tez skłaniam się ku tej opcji, a 16GB bo nie lubię zmieniać komputerów zbyt często (raczej aż do zajechania, mam ponad 1200 cykli na moim 5 letnim lapie) i 16GB chyba jednak będzie bardziej przyszłościowe. Ale jednak 13 cali, mam pro 13'' teraz i rozmiar jest ok. Tez dużo podróżuje służbowo i każdy nadprogramowy gram czasami ma dla mnie ogromne znaczenie.
  • Odpowiedz
@-Propublicobono po co czekać na m4 jak mówisz że maca chcesz używać do fejsbuka? xD a co do ramu to im więcej tym lepiej, chociaż air też chyba nie ma aktywnego chłodzenia. Chociaż ja wykorzystuje sporą część procesora w pracy w macbooku pro i ani razu mi się wentylator nie włączył
  • Odpowiedz
@-Propublicobono: weź nawet i m2 ale z 16gb ram a nie 8gb ram bo te procesory nawet od M1 starczą ci aż nadto a ram nie, w tym roku apple w nowych wersjach ma też już zrezygnować z komputerów z 8gb i będą tylko wersje od 16gb a ponadto już wypuścili coś tam co nie działa na Macach 8gb (bodajże jakaś usługa związana z ai)
  • Odpowiedz