Wpis z mikrobloga

@niech_ktos: cofnij się 5 lat wstecz. Gdyby ktoś ci napisał że w ciągu tych 5 lat wydarzy się wojna na Ukrainie i globalna pandemia, to co byś powiedział?
Teraz sam widzisz że przewidywanie na 5 lat to przodu, nie mówiąc o 50 to totalne wróżenie i nikt tego nie wie. Mało tego, nie masz na to żadnego wpływu więc po co o tym rozmyślać?
  • Odpowiedz
@I-like-flying-high: nie no, w 2014 zobaczyłam nagłówki, że Rosja sięgnęła po Krym i pomyślałam, że wojna się zbliża. Co prawda, szacowałam, że będzie w ciągu 2-3 lat, i trochę mnie zmylił czas. Jeśli się śledzi, to jest spora szansa, ze widzi się możliwości zarzewia.
  • Odpowiedz
@asique: ale to co się wydarzyło to tylko jeden z możliwych scenariuszy, który wtedy wydawał się mało prowdododobny dla większości ludzi . Bardziej prawdopodobne wydawało się że Rosja mogła zająć D----s podobnie jak Krym wcześniej i na tym skończyć. Albo zająć Kijów w 3 dni. Albo przejąć władze pokojowo instalując tam swojego prezydenta marionetke.
  • Odpowiedz
@niech_ktos: tego nie wiemy. Może skończy się źle a może nie.
Sama kiedyś myślałam co czuli młodzi ludzie na zachodzie Europy w czasie 2 wojny światowej. Pewnie mieli nastroje dużo gorsze niż my teraz i mało kto się spodziewał ze nastąpi najdłuższy i największy czas prosperity w Europie
  • Odpowiedz
@niech_ktos: jak się martwisz co będzie za 50 kat to pomieszkaj w UK 10-15 lat, dorob się czegoś i sprzedaj i przenieś się do innego rejonu świata, jakieś AZORY, Portugalia, Alice springs w Australii, Tasmania,
It'd bezpiecznych miejsc z dala od wariatów i tyglu kolorowych jest wbrew pozorom cała masa.

Tylko biedaki, głupcy, naiwniacy i kolorowi zostaną w UK jak się wojna zacznie.
  • Odpowiedz
@I-like-flying-high: przecież to wszystko idzie według planu.
2019-2035 będą przełomowe po 2050 będzie inny nowy świat.
Czy na chiński styl czy zachodni jeden kij.
O tym ze wojna będzie było wiadomo
Dobre 15-20 lat temu.
  • Odpowiedz
@niech_ktos: nie tyle co europejskiej co zachodniej.
Elyty maja swoj plan i go skrupulatnie wykonują.
Chaos który nabiera na sile to kolejny etap.
Szykują to od 10 leci.
Dożyjemy konkretnych zmian ale wydaje mi się ze nie każdy będzie chciał żyć w takim świecie.
  • Odpowiedz