Aktywne Wpisy
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy według was para #programista15k i nauczycielka5k mogłaby w przyszłości stworzyć rodzinę 2+2 i żyć na w miarę fajnym poziomie? Zakładając, że rodzina trochę pomoże z budową domu 25 km od miasta top 5 (ja zdalka/hybryda, nauczycielka może poza miastem pracować).
Co rozumiem przez fajny poziom - żadne luksusy i #nieruchomosci na wynajem, ale życie, gdzie nie muszę się martwić o kasę, stać nas na jakieś sensowne auto i wakacje za granicą raz do roku, a ja sam mogę trochę inwestować na emeryturę czy przyszłość dzieci.
IMO to osiągalne, choć trochę mnie martwi sytuacja w branży no i koszty wszystkiego.
Czy według was para #programista15k i nauczycielka5k mogłaby w przyszłości stworzyć rodzinę 2+2 i żyć na w miarę fajnym poziomie? Zakładając, że rodzina trochę pomoże z budową domu 25 km od miasta top 5 (ja zdalka/hybryda, nauczycielka może poza miastem pracować).
Co rozumiem przez fajny poziom - żadne luksusy i #nieruchomosci na wynajem, ale życie, gdzie nie muszę się martwić o kasę, stać nas na jakieś sensowne auto i wakacje za granicą raz do roku, a ja sam mogę trochę inwestować na emeryturę czy przyszłość dzieci.
IMO to osiągalne, choć trochę mnie martwi sytuacja w branży no i koszty wszystkiego.
NoMoreTearsJustSmile +965
Który mirek właśnie zadzwonił do #radio357 i pozdrowił cały tag #nieruchomosci z Wykopu? XDDDDDDDDDDDDDDD
@mickpl to Ty? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#nieruchomosci #357
@mickpl to Ty? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#nieruchomosci #357
#europa #anglia #uk #wielkabrytania #islam
Teraz sam widzisz że przewidywanie na 5 lat to przodu, nie mówiąc o 50 to totalne wróżenie i nikt tego nie wie. Mało tego, nie masz na to żadnego wpływu więc po co o tym rozmyślać?
Sama kiedyś myślałam co czuli młodzi ludzie na zachodzie Europy w czasie 2 wojny światowej. Pewnie mieli nastroje dużo gorsze niż my teraz i mało kto się spodziewał ze nastąpi najdłuższy i największy czas prosperity w Europie
It'd bezpiecznych miejsc z dala od wariatów i tyglu kolorowych jest wbrew pozorom cała masa.
Tylko biedaki, głupcy, naiwniacy i kolorowi zostaną w UK jak się wojna zacznie.
2019-2035 będą przełomowe po 2050 będzie inny nowy świat.
Czy na chiński styl czy zachodni jeden kij.
O tym ze wojna będzie było wiadomo
Dobre 15-20 lat temu.
Elyty maja swoj plan i go skrupulatnie wykonują.
Chaos który nabiera na sile to kolejny etap.
Szykują to od 10 leci.
Dożyjemy konkretnych zmian ale wydaje mi się ze nie każdy będzie chciał żyć w takim świecie.