Aktywne Wpisy

Ukiss +85
Z pozoru proste polecenie wywołało niemałe zamieszanie – zdezorientowani byli nie tylko uczniowie, ale również ich rodzice oraz tysiące internautów. W podręczniku czytamy: „Odczytaj godziny na zegarach. Wskaż ten, który nie pasuje do pozostałych, i go przekreśl.” Która odpowiedź jest prawidłowa? W sieci nie brakuje domysłów i teorii – od logicznych po całkiem absurdalne.
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska #szkola
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska #szkola

źródło: Zadanie dla 8-latków
Pobierz
Cześć Wykopowicze,
Muszę się w końcu wygadać, bo przeżywam coś strasznego i kompletnie nie wiem, jak sobie z tym poradzić. Jestem ofiarą stalkingu — mam wrażenie, że ktoś celowo niszczy każdy aspekt mojego życia: pracę, poczucie bezpieczeństwa, zdrowie psychiczne.
Zaczęło się od tego, że odkryłam, że ktoś monitoruje każdy ruch na moim telefonie. Potem odkryłam że ktoś z sąsiadów mnie podsłuchuje. Wszystko, co mówiłam w prywatnych rozmowach, było potem używane przeciwko mnie. Tak zmanipulowano
Muszę się w końcu wygadać, bo przeżywam coś strasznego i kompletnie nie wiem, jak sobie z tym poradzić. Jestem ofiarą stalkingu — mam wrażenie, że ktoś celowo niszczy każdy aspekt mojego życia: pracę, poczucie bezpieczeństwa, zdrowie psychiczne.
Zaczęło się od tego, że odkryłam, że ktoś monitoruje każdy ruch na moim telefonie. Potem odkryłam że ktoś z sąsiadów mnie podsłuchuje. Wszystko, co mówiłam w prywatnych rozmowach, było potem używane przeciwko mnie. Tak zmanipulowano
Akurat niebieski przejeżdżał. Zatrzymał się i najpierw mówi że to wysepka. Ja tam mówię, że wysepka to raczej z krawężnikiem, żeby pieszego ochraniać. To on, że pas wyłączony z ruchu. Też średnio mi się to też klei bo to chyba zakreskowane musi być. Że czasu nie miałem się kłócić to odjechałem i 100m dalej zaparkowałem.
Pytanie do znawców tematu: można tu parkować czy jest jakiś przepis, że nie można? Szukałem w necie i nic nie znalazłem. Rzuci ktoś przepisem konkretnym?
#przepisydrogowe #sierzantbagieta #parkowanie #prawojazdy
źródło: 20240903_182151
PobierzMożna parkować?
Różne rodzaje nawierzchni to nadal ta sama jezdnia, skoro nie ma krawężnika.
Tak więc to parkowanie na jezdni nie przy jej krawędzi @BeginEnd, więc zakazane
@pasta_alla_carbonara @arais_siara: o to mi chodziło. Szukałem pod hasłem powierzchnia wyłączona z ruchu, ale to nie to. Bagieta mnie zamieszał trochę. To jest pas rozdzielający jezdnie. Dzięki.
@radziol88: tam (na tych znakach ?) jest wywyższenie ponad poziom jezdni więc raczej jako jezdnia to średnio, bardziej pas rozdzielający jezdnie. Ale tak czy siak już