Aktywne Wpisy
zajsty +545
W 11 kolejce Lewy pakuje 2 gole Realowi Madryt.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#mecz #pilkanozna #laliga #lewygonimessiego
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#mecz #pilkanozna #laliga #lewygonimessiego
Landstreicher +64
Subreddit r/lonely
Chłop pisze, że jest 30 letnim prawikiem i nie ma kolegów - w------e, niech zdycha
Baba pisze, że ma 19 lat i jest samotna bo ostatni związek miała 3 miesiące temu a do tej pory nie udało się znaleźć nikogo "odpowiedniego" - 100 lajków i 50 komentarzy + 10 wiadomości od spermiarzy. Zawsze to samo. Na facetów wszyscy mają w------e.
#damskiprzegryw
#samotnosc
#przegrywpo30tce
Chłop pisze, że jest 30 letnim prawikiem i nie ma kolegów - w------e, niech zdycha
Baba pisze, że ma 19 lat i jest samotna bo ostatni związek miała 3 miesiące temu a do tej pory nie udało się znaleźć nikogo "odpowiedniego" - 100 lajków i 50 komentarzy + 10 wiadomości od spermiarzy. Zawsze to samo. Na facetów wszyscy mają w------e.
#damskiprzegryw
#samotnosc
#przegrywpo30tce
Dlaczego?
#nieruchomosci
@bartd: jak podniesienie cen ma wesprzeć kogokolwiek?
Ale cały plan pójdzie w p... gdy wprowadzony zostanie kredyt 0%. Plus że będą mogli mieć coś teraz, na kredyt na
@bartd: mówisz o tych sondażach gdzie pytali ludzi z własnymi mieszkaniami co sądzą o bk0? XDDDD
To półtorej banki masz na myśli w jakim horyzoncie czasowym? Bo jak 30 lat to nie jest zle biorąc pod uwagę średnią inflację. Dużo zależy od tego czy raty stałe (chyba i tak max na 5 można?) czy zmienne.
@voov100 Znasz może jakiś kalkulator który pozwoliłby przeliczyć kwotę kredytu na 30 lat bez inflacji? Oczywiście mniej więcej. Wiem, że są takie kalkulatory gdzie możesz
Istnieją wzory na wyliczanie wartości przyszłej/bieżącej, ale są to wzory, które czysto matematyczne, nie uwzględniające faktu, że wartość dla żyjącego człowieka wartość przedmiotu wynika z "użyteczności" (w definicji ekonomicznej) produktu. Łatwo możesz sobie uzmysłowić o czym mówię prostym ćwiczeniem:
Jak ci obiecam, że za 30 lat dam ci 1000pln (bez możliwości wycofania się z mojej strony, chyba, że umrę, bo jakieś ryzyko musi być obecne w takim ćwiczeniu) to ile byś mi dzisiaj za taką obietnicę zapłacił?
Jak byś to sobie policzył z tych wzorów (i przyjął stopę realną stopę procentową 0%) to wyszłoby ci, że jak zapłacisz 1000 zł to wyjdziesz na 0, więc cena, na przykład 999 zł to dobra cena, bo wartość za 30 lat mojej obietnicy to będzie 1000zł (bo 0% stopy realnej, uwzględniającej