Wpis z mikrobloga

O kurde niezłe jaja z tym #chatgpt. Obczajcie to: gram sobie ostatnio w grę #beltmatic, tak jak ktoś napisał takie bieda factorio tylko, że z liczbami. Generalnie zasada jest taka, że wydobywasz liczby (w zestawie nie ma np. 10 albo 12) i masz za pomocą równań uzyskiwać określone większe liczby, np. 233, 2124, 97 itd. Samo dochodzenie do równań nie jest specjalnie trudne (ew. wystarczy kartka i rozpisanie) - większą frajdę sprawia budowanie jak najbardziej kompaktowej bazy, pilnowanie balansu pomiędzy fabrykami (które to dzielą, odejmują, podnoszą do potęgi itd.).
Do meritum: pomyślałem sobie z ciekawości jak poradzi sobie z czymś takim chatgpt. Okazało się, że kompletnie mu nie poszło xD Możecie zobaczyć na screenie. Ani razu nie udało mu się uzyskać poprawnego wyniku.
#pytaniedoeksperta Dlaczego tak się dzieje?
#matematyka #sztucznainteligencja #gry
acidd - O kurde niezłe jaja z tym #chatgpt. Obczajcie to: gram sobie ostatnio w grę #...

źródło: ChatGPT - Copy

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Parę razy jeszcze spróbowałem i dalej kiszka :P Dobra nie chce mi się z nim męczyć xD Próbowałem jeszcze zasugerować odejmowanie, potęgi, dzielenie albo zwiększenie liczby działań - zwiększył w momencie nawet do 6 i dalej błędy.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@betju chill, jakoś to przeżyję. Głównym założeniem we wpisie jest to, że generalnie nie idzie mu w takich zadaniach. Serio myślałem, że sobie lepiej poradzi.
Pozdrawiam gorąco
  • Odpowiedz
  • 1
@mopig: elegancko :) się rozwija skubana
po chyba 3 dniach wszedłem jeszcze raz to wypluł mi komunikat, że teraz uczy się na podstawie wcześniejszych rozmów - wtedy udało mu się za drugim razem
  • Odpowiedz