Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie do związkowych znawców: od 8 lat jestem z związku, a od jakiegoś roku zaczęłam podgadywać chłopaka o potencjalne oświadczyny i jakąś trwałą deklarację z jego strony. Nie usłyszałam żadnych konkretów i w zasadzie ten temat jest przez niego całkowicie olewany. Jak "zmusić" chłopaka do wypowiedzenia się w tej kwestii (gadanie o pierścionku nie przyniosło żadnego skutku)? XD
Nie ukrywam, że fajnie by było w końcu wiedzieć na czym się stoi, tym bardziej, że według powszechnej mirkowej opinii, jestem już dość stara (29 lvl).
#tinder #logikarozowychpaskow

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie ukrywam, że fajnie by było w końcu wiedzieć na czym się stoi

@mirko_anonim: serio nie wiesz i kawałek obrączki sprawi że magicznie będziesz wiedziała?
- w dobrym związku brak pierścionka niczego nie zepsuje
- w złym związku pierścionek niczego nie naprawi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
jesli facet chce laskę za zone to w rok się oświadczy
A jak jakaś jest z wygody na 'zobaczymy co bedzie' to sie nigdy nie doczeka.

Nie zdziw się, jeśli się rozstaniecie i po pół roku bedzie zaręczony z inną - historia stara jak świat
  • Odpowiedz
@mirko_anonim został ci związek na kocią łapę i dziecko z twoim nazwiskiem. Bekę mam ze związków 7/8 lat razem i brak oświadczyn. Marley i Kuba sobie zobacz no i mocniej się wypinaj swojemu męskiemu zdecydowanemu alfa samcowi

@Feministka2000 no dokładnie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
✨️ Autor wpisu (OP): Dzięki wszystkim za odpowiedzi - otworzyły nieco moje oczy.
@thorgoth nie chodzi stricte o sam pierścionek (obyłoby się nawet bez niego), ale o jakąś poważniejszą deklarację, że chce się spędzić z drugą osobą resztę życia czy cokolwiek.
@jazdaniebieski2023 wychodzi na to, że za 5 lat będę starą panną z kotem. XD
@cynamonowazaslona pytałam kilkukrotnie, ale byłam zbywana, a też nie jestem osobą, która potrafi brnąć i siłą dążyć do uzyskiwania odpowiedzi. W sumie może to też trochę kwestia strachu przed odpowiedzią, która średnio by mi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @Aik tak jak odpisywałam wyżej: w sumie obyłoby się bez pierścionka i ślubu, po prostu zależy mi na jasnej deklaracji, że planujemy ze sobą być do końca życia.
I też nie powiedziałabym, że instytucja małżeństwa jest niewiele warta - niektórzy dzięki niej mają lepszą optymalizację podatkową. Już nie poruszając ewentualnej kwestii spadku. XD

• Odpowiedz
@mirko_anonim trochę smutno, ale przemyśl ten związek. Sam długo zwlekałem, coś nie dawało mi spokoju, różnie bywało, obiecałem sobie, że jak będzie to końcem roku się odwoadcze. Miesiąc temu się rozstaliśmy po prawie 5 latach
  • Odpowiedz
@mirko_anonim no to sama się oświadcz, XXI wiek mamy. A jak jemu wygodnie to co się będzie deklarował, aluzji zawsze można "nie zrozumieć" i dalej pykać sobie w gierki i żyć sielankowym życiem, udając że nie rozumie się, o co temu różowemu chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli facet rzeczywiście chce poważnego związku i po kilku latach dalej się jasno nie określa, to prawdopodobnie widzi w tobie coś, co blokuje go przed poważną deklaracją. to może być coś takiego jak to że oglądasz całymi dniami netflixa, że ciągle przybierasz na wadzę, ze pijesz wieczorami coraz więcej wina, że nie masz predyspozycji do bycia matką, że nie spełniasz go w łóżku itp. nie bierz tego do siebie,
  • Odpowiedz