Aktywne Wpisy
dorszcz +1053
Ostatnio widzialem jak wlasicicele knajp w wawie plakai na forum, ze ludzie dziaduja bo nie biora przystawek tylko jedno glowne danie i czesc.
A potem taki orzel z drugim uklada menu i za pokrojnego pomidora chce 41zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gastrowarszawa #gastronomia #warszawa
A potem taki orzel z drugim uklada menu i za pokrojnego pomidora chce 41zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gastrowarszawa #gastronomia #warszawa
MatthewDuchovny +11
Próbowałem:
1. ciepłą wodą z mydłem, efekt mizerny,
2. jakimś innym środkiem uniwersalnym zostawionym na 10 minut: podobnie. Zeszło może 5%.
3. Denaturat - efekt szybszy ale dalej tylko tak jak te jaśniejsze punkty na kafelkach na zdjęciu
Niestety nie wiem jaka to farba. Zaczynam się obawiać, że to nie jest akryl.
1. ciepłą wodą z mydłem, efekt mizerny,
2. jakimś innym środkiem uniwersalnym zostawionym na 10 minut: podobnie. Zeszło może 5%.
3. Denaturat - efekt szybszy ale dalej tylko tak jak te jaśniejsze punkty na kafelkach na zdjęciu
Niestety nie wiem jaka to farba. Zaczynam się obawiać, że to nie jest akryl.
Najgorzej jak sprawdzasz co u starych znajomych ze szkoły albo spotykasz ich i opowiadają co u nich albo masz rówieśników (lub młodszych) w pracy i codziennie słyszysz ich progres podczas gdy ty od lat stoisz w miejscu. Mam 30 lat ale chyba zatrzymałem się w rozwoju 5-7 lat temu.
- na linkedin fajne kariery w korpo, wysokie stanowiska, niektórzy własna firma, non stop jakieś projekty, dyplomy, szkolenia
- dziewczyny, narzeczone, śluby, dzieci
- każdy urządza swoje mieszkanie, buduje dom
- wakacje w Hiszpanii, rok tem byli w USA, w następnym roku podróże po Azji
- jakieś ciekawe zainteresowania, hobby w wolnym czasie
- SUV-y na parkingu
Odpalam p--o do komputera i tylko przeglądam to wszystko ze smutkiem. Tak samo jak słyszę rozmowy w pracy to czuje się przy tych wszystkich ludziach taki malutki.. przecież ja w życiu nic nie osiągnąłem. Jakim ja dla nich muszę być nudnym człowiekiem. Nie mam żadnych znajomych, nigdy nie miałem kobiety, po pracy co najwyżej pójdę na rower czy samotny spacer, podczas gdy wszyscy moi rówieśnicy to podróżują po świecie z żonami i zakładają swoje firmy a ja tylko instaluje #tinder co chwile i oszczędzam na 10-letnie auto.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: i już wiem, że p--------z. Nie każdy buduje dom, nie każdy ma super karierę, to są jednostki, które miały dużo więcej zaparcia, chęci do rozwoju, wyrzeczeń niż Ty. Może procent coś dostał, odziedziczył, załatwił po znajomości. Reszta na to pracowała, a Ty co w tym czasie robiłeś?
Kariera w korpo to tabelki i wieczne nadgodziny, ujowy przełożony, żonka od miesięcy nie daje i zaraz będzie rozwód, a do tego dopadła przewlekła choroba.
a później parzysz na siebie. Sylwetka ok, zdrowie ok, praca ok, spokój i chillerka.
i pozostaje ten uśmieszek pod nosem
po co ci głowa? jem niom?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Znajdź sobie jakieś zajęcie i się w nim rozwijaj, przestań myśleć o innych ludziach bo to do niczego nie prowadzi.
Jeżeli nie robisz tego wszystkiego co oni to znaczy, że tego nie chcesz. Dowiedz się czego chcesz i to rób.
Gość nie potrafi sprawnie obsługiwać komputera, trzymany w firmie jest tylko dlatego że nie ma czasu wdrażać nowej osoby, ale na LN jest senior expert IT engineer specjalist
@mirko_anonim: ale że to g---o skutecznie ryje ci łeb to ty wiedz
@czarny_matt94: Już się tak tym nie podniecaj, bo to ani nie jest ich zasługa, ani jego wina.
Wszyscy wiemy że to ściema, bo jest mu po prostu dobrze tak jak jest.
W większości przypadków to wygoda jest hamulcem do rozwoju. Trzeba wyjść ze strefy komfortu i zrobić coś ze swoim życiem.