Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Najgorzej jak sprawdzasz co u starych znajomych ze szkoły albo spotykasz ich i opowiadają co u nich albo masz rówieśników (lub młodszych) w pracy i codziennie słyszysz ich progres podczas gdy ty od lat stoisz w miejscu. Mam 30 lat ale chyba zatrzymałem się w rozwoju 5-7 lat temu.
- na linkedin fajne kariery w korpo, wysokie stanowiska, niektórzy własna firma, non stop jakieś projekty, dyplomy, szkolenia
- dziewczyny, narzeczone, śluby, dzieci
- każdy urządza swoje mieszkanie, buduje dom
- wakacje w Hiszpanii, rok tem byli w USA, w następnym roku podróże po Azji
- jakieś ciekawe zainteresowania, hobby w wolnym czasie
- SUV-y na parkingu

Odpalam p--o do komputera i tylko przeglądam to wszystko ze smutkiem. Tak samo jak słyszę rozmowy w pracy to czuje się przy tych wszystkich ludziach taki malutki.. przecież ja w życiu nic nie osiągnąłem. Jakim ja dla nich muszę być nudnym człowiekiem. Nie mam żadnych znajomych, nigdy nie miałem kobiety, po pracy co najwyżej pójdę na rower czy samotny spacer, podczas gdy wszyscy moi rówieśnicy to podróżują po świecie z żonami i zakładają swoje firmy a ja tylko instaluje #tinder co chwile i oszczędzam na 10-letnie auto.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Najgorzej jak sprawdzasz co u starych znajomy...

źródło: 3369340210f98b27fcb61a084fe20fe6acb43db2e521e3491d57b740943d8d75

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

każdy urządza swoje mieszkanie, buduje dom

@mirko_anonim: i już wiem, że p--------z. Nie każdy buduje dom, nie każdy ma super karierę, to są jednostki, które miały dużo więcej zaparcia, chęci do rozwoju, wyrzeczeń niż Ty. Może procent coś dostał, odziedziczył, załatwił po znajomości. Reszta na to pracowała, a Ty co w tym czasie robiłeś?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a później się z nimi spotykasz na żywo i opowiadają, jak to wygląda w rzeczywistości.
Kariera w korpo to tabelki i wieczne nadgodziny, ujowy przełożony, żonka od miesięcy nie daje i zaraz będzie rozwód, a do tego dopadła przewlekła choroba.

a później parzysz na siebie. Sylwetka ok, zdrowie ok, praca ok, spokój i chillerka.
i pozostaje ten uśmieszek pod nosem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: najlepsze co możesz zrobić to ograniczyć socjale, wszystkie FB i IG no i tik toki głupie. Raz że nie będziesz się porównywał z wyidealizowanym nieistniejącym światem, a dwa że będziesz miał więcej czasu na rzeczy które będą dawały radość w życiu i może nawet będą w jakiś sposób rozwijające.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
entuzjastyczny-opiekun-24: Najlepsze co możesz zrobić będąc takim typem człowieka to zostawić całe społeczeństwo za sobą.

Znajdź sobie jakieś zajęcie i się w nim rozwijaj, przestań myśleć o innych ludziach bo to do niczego nie prowadzi.

Jeżeli nie robisz tego wszystkiego co oni to znaczy, że tego nie chcesz. Dowiedz się czego chcesz i to rób.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mam znajomego co od 10 lat zbiera na wkład własny.
Wszyscy wiemy że to ściema, bo jest mu po prostu dobrze tak jak jest.
W większości przypadków to wygoda jest hamulcem do rozwoju. Trzeba wyjść ze strefy komfortu i zrobić coś ze swoim życiem.
  • Odpowiedz