Wpis z mikrobloga

#cera #kosmetyki #pielegnacja #beauty #higiena #uroda #pytanie #dermatologia

Jak pielęgnować twarz, jako facet nie znam się na tym do końca ponieważ jest multum specyfików, jakieś kroki itd.
Może ktoś mi wyjaśnić krok po kroku, jak powinno się pielęgnować twarz. Mam trudną cerę, wydaje mi się że coś pomiędzy tłusta, a normalna, wydziela dużo sebum, przez pracę często ją zanieczyszczam, wysuszam + nadmiar sebum, mam wrażenie że powoduje to częste zatykanie porów.

Kiedy tonik, kiedy płyn micelarny (może to to samo ? ¯\(ツ)/¯ - nie wiem),
Zależy mi aby odżywiać skórę, nawilżyć, usunąć nadmiar bakterii i zapewnić prawidłowe ph, jednocześnie zrównać koloryt skóry. Oczywiście dobrze jakby to były produkty jakieś dostępne cenowo i jednocześnie dobrej jakości.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kukurydzapomidor: Tonik, serum i maseczki nie są podstawowym filarem pielęgnacji-to takie wzbogacenie składnikami dla reszty. Podstawa to żel do mycia twarzy, krem i spf choć z tym spf to wiem że niebiescy mają problem.

Nadmiar sebum też nie oznacza skóry tłustej, po prostu tak sucha skóra sobie radzi z przesuszeniem. Mój niebieski uwielbia żel do mycia twarzy wygładzający z Cerave (drogi ale starcza na pół roku) i krem do twarzy
  • Odpowiedz