Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Halas odbiera mi wole zycia. Mieszkam w duzym miescie przy glownej drodze. Glosne wydechy - glownie motorow - odbierja mi smak zycia. Marze o tym by rozciagnac stalowa linke lub uwalic ktorego z procy na zakrecie - by sie wywrocil i sobie glupi ryj rozwalil. Policja nic nie robi mimo kilkudziesieciu zgloszen. Jestem wyczerpany i nie mam srodkow by przeprowadzic sie w cichsze miejsce. #przegryw #motocykle #motoryzacja #halas

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mnie ostatnio wkurza palacz, typ namierzony i zastanawiam się jak mu się dobrać do d, a co do hałasu - wiem że to półśrodek, ale są takie słuchawki na polowania, zamknięte, pełne - wkładasz baterie i tłumią wszystkie dźwięki - w sensie rozmowa jest słyszana normalnie, a każdy hałas pow. iluś decybeli co regulujesz pokrętłem jest wycinany i ścinany do cichego pogłosu, do tego można na tym normalanie słuchać muzyki po złączu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Też tak mieszkam, na pierwszym piętrze i w dodatku konstrukcja z drewna, aż tak bardzo nam to nie przeszkadza, ale ludzie różnie odbierają głośne dźwięki. Na noc polecam szum z radia.
  • Odpowiedz
@Pietter: to jest funkcja, którą spełnia miasto - w nim się mieszka. A jak się nie da mieszkać, to trzeba odpowiednie środki zastosować.

Marze o tym by rozciagnac stalowa linke lub uwalic ktorego z procy na zakreci

@mirko_anonim: stalowa linka to jest przegięcie, a z procy ich nie trafisz. Ale jeżeli mieszkasz niedaleko zakrętu to pamiętaj, że motocykle nie lubią zakrętów na mokrych, oleistych lub sypkich nawierzchniach, np.
  • Odpowiedz
to jest funkcja, którą spełnia miasto - w nim się mieszka

@MrDracek: nikt nie każe mieszkać przy głównej tranzytowej ulicy. Jak nie motocykle to zaraz ciężarówki będą przeszkadzać albo inni ludzie
  • Odpowiedz
nikt nie każe mieszkać przy głównej tranzytowej ulicy

@Pietter: co ma droga tranzytowa od dróg z których motocykliści robią sobie tory wyścigowego?

Ja też mieszkam w centrum, miasto zbudowane jest wokół dwóch głównych arterii drogowych. A droga tranzytowa od portu prowadzona jest poza
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
godny-fundamentalista-45: tylko współczuć, załóż sobie klimę i dobrą wentylacje wtedy będziesz mógł uszczelnić mocno okna, innego wyjścia nie ma, jak zaczniejsz okna szczelnie zamykać żeby się wyspać to zaczniejsz się przyduszać i w domu wyrośnie grzyb i wilgoć, znam to doskonale z autopsji, spanie z zatkanymi uszami nie jest zdrowe i może wpływać na jakość snu.

• Odpowiedz
@mirko_anonim: Masz balkon? Pytam, bo odkąd zabudowałem balkon to jak ręką odjął. Mogę spokojnie uchylić okno, a na balkonie zamknąć szyby przesuwne lub podustawiać tak, żeby dźwięk nie docierał. Game changer.

Albo klimatyzacja - pozwoli Ci zamknąć okna.

A w nocy śpię w słuchawkach, ale to nie z powodu hałasu a overthinkingu - te douszne słuchawki robią elegancką robotę! Jedno ucho do poduszki, do drugiego słuchawka z podcastem czy audiobookiem
  • Odpowiedz