Wpis z mikrobloga

Hej, pytanie jaki olej do wspomagania w ford focus mk 2 2008 po lifcie?

W instrukcji jest napisane że WSS-M2C204-A2 jest to zielony płyn i taki bym zalał gdyby nie to, że nie mam zielonego tylko czerwony. Po researchu wychodzi na to ze w tych modelach sa dwa rodzaje pomp hydrauliczne i elektrohydrauliczne i dlatego do jednych leja czerwony a do drugich zielony. Ja mam hydrauliczną na pasku.

Chciałbym zmienic plyn bo jest strasznie syfiasty. Jaki zalać ze specyfikacji, czy jednak czerwony? Jak czerwony to jaki dokładnie bo na forach piszą że czerwony, a ja nie wiem jaki czerwony.

#mechanikasamochodowa #ford #focus #fordfocus
TrueShutDown - Hej, pytanie jaki olej do wspomagania w ford focus mk 2 2008 po lifcie...

źródło: aALB6VN[1]

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TrueShutDown: nie wiem czy jeszcze aktualne ale ja tam się nie cackałem tylko wlałem tego - wg for wychodzi że to jest OE

Zlałem stary, zalałem nowy, po tygodniu jeźdżenia i płukania załałem znowu nowy i działało przez 3 lata, bo na 99% to jest 1.6 benzynowy - miałem takiego samego na hydraulicznej pompie. nie wiem jaki kolor miałem bo to była czarna breja

https://allegro.pl/oferta/febi-06161-plyn-do-wspomagania-zielony-syntetyczny-13180143836
  • Odpowiedz