Wpis z mikrobloga

@Crisu: Jeśli nie będziesz tych euro przelewał dalej to Kantor Alior Bank (lub inny Kantor przy banku - uwaga to nie ta sama usługa jak konto walutowe w tym banku). Spread na poziomie cinkciarza, brak opłat za prowadzenie, można wypłacać w placówce bez opłat - nawet na booksy maja możliwość zarezerwowania terminu. Po przelewalutowaniu na PLN można za darmo przelać na inny polski rachunek. W większości tego typu usług jest
  • Odpowiedz
@Crisu: Najprościej to otwierasz tam gdzie już masz konto w PLN

Jeśli w Twoim banku są kiepskie kursy wymiany to używasz dodatkowo kantoru internetowego z lepszymi.
Jeśli są opłaty za prowadzenie konta EUR czy z innego powodu niekorzystne warunki to możesz założyć konto w Kantorze Aliorbanku, gdzie prowadzenie jest za free.
  • Odpowiedz
Jeśli nie będziesz tych euro przelewał dalej to Kantor Alior Bank

@vviktor123488: Dlaczego miałby nie przelewać dalej? Przelew EUR (SEPA) jest darmowy.

można wypłacać w placówce bez opłat

@vviktor123488: Taka opcja jest tylko dla klientów indywidualnych. W przypadku przedsiębiorców wpłata/wypłata gotówki jest płatna.
  • Odpowiedz
Dlaczego miałby nie przelewać dalej? Przelew EUR (SEPA) jest darmowy.

@Asceus: Poprawka, ja otrzymuje funty i dolary, obie waluty jak chce przelać dalej minim 10 jednostek, opłata minimalna 20/50 PLN, rośnie razem z wysokością przelewu.

Taka opcja jest tylko dla klientów indywidualnych. W przypadku przedsiębiorców wpłata/wypłata gotówki jest płatna.

@Asceus: Tego nie wiedziałem, jak zakładałem konto to jeszcze nie było opcji "biznes", mam konto indywidualne, obroty dość spore,
  • Odpowiedz