Wpis z mikrobloga

@Deladomboix zarabiał byś kilka tysięcy więcej i miał bogatsze CV, równie dobrze możesz zdać każdy test online i być specjalistą w kilku-kilkunastu dziedzińcach na przeszkodzie stoi ci tylko twoje lenistwo bo testy zdasz bez problemu
  • Odpowiedz
@Deladomboix czyli tak się teraz tłumaczy lenistwo i niechęć przyznania się do ułomnosci ( ͡º ͜ʖ͡º) nie no chłopaki ja to bym ten teścik rozpykał ale mi to się nie chce bo pieniądze to nie wszystko ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
  • 12
@jacas graty, ja robiłem 204 i to był najtrudniejszy test z jakim się spotkałem. Serio. Wyobrażam sobie te testy dla adminów, pewnie jeszcze bardziej szczegółowe.
  • Odpowiedz
  • 17
@XanderPLXE: prawda, trzeba im wysłać zdjęcia całego pokoju i nie można nawet na moment zniknąć z kamerki. Więc nawet nie warto ryzykować, zwłaszcza, że zagadnień jest bardzo dużo więc ciężko by było nawet ściągę zrobić xD

@kegnar też byłem lekko zdziwiony poziomem trudności, wcześniej robiłem podobny cert z Google i IMO był sporo łatwiejszy. Ten AZ-204 wygląda na podobnie trudny tylko bardziej pod devów niż adminów, więc gratki! Sam
  • Odpowiedz
  • 2
@ProfesorChleb: tak samo jak na studiach po których i tak musiałem się wszystkiego uczyć na robocie, ale wychodzę z założenia, że papier lepiej mieć niż nie mieć. IMO te certy z Azure/AWS/GCP i tak lepiej weryfikują niż czteroletnie studia, nie wspominając o tych wszystkich bootcampach.
  • Odpowiedz
prawda, trzeba im wysłać zdjęcia całego pokoju i nie można nawet na moment zniknąć z kamerki.

@jacas: to poczekaj jak bedziesz chcial zrobic jakiegos certa od Google, dosłownie chodziłem z kamerką przy scianach żeby zobaczyli czy sobie nie porobilem tam sciagawek
  • Odpowiedz