Wpis z mikrobloga

Dzisiaj firma Kaczmarski Group przysłała mi list, z dużym logiem KRD na nieostemplowanej kopercie. W środku była promocja usług, ale w------o mnie to ostro, bo żyję w małej lokalnej społeczności gdzie takie listy z logiem KRD mogą po prostu puścić jakąś plotkę że mam długi czy coś, co może wgl wywalić mi biznes, bo głównie lokalnie działam. Czy to legalne i czy da się coś z tym zrobić? Jak coś to firma wysłała mi to po adresie mojej firmy, nawet nie podpisali mnie z imienia i nazwiska. Wiecie jak to jest na wsiach. Czy można to zgłosić do jakiegoś #uokik czy gdzieś? Równie dobrze mógłbym rozsyłać koperty podpisane Krajowy Rejestr P-------w, i w środku informacja że nie są Państwo pedofilami.

#pytanie #krajowyrejestrdlugow #krd #wroclaw #pocztapolska #prawo
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalxd21: Miałem to samo. Korespondencyjny mam do rodziców i ojciec do mnie zadzwonił że jakiś list z KRD przyszedł, 3 dni srałem pod siebie że o czymś zapomniałem i jakieś długi mam, a oni tam k---a że ocenili moją firmę i jak chce sobie sprawdzić na jaką ocenę to mogę się zarejestrować. S--------y,
  • Odpowiedz
@powsinogaszszlaja tylko problem jest taki że oni są zabezpieczeni raczej przed tym. Bo przy ogromnym logu KRD masz malutki, ledwo zauważalny napis, nawet drukiem nie czarnym tylko szarym żeby jeszcze mniej się rzucał w oczy: „Partner”.
  • Odpowiedz
  • 1
@mkorsov: Ale co mu zrobią? Taka ciekawostka: Krajowy rejestr długów, jakby się mocno nie wydawało że to jakaś państwowa instytucja, jest prywatnym przedsiębiorstwem. Założycielem tego jest Maciej Kaczmarski. Kto jest prezesem Kaczmarski Group, która rozsyła te k-------e listy? Martin Kaczmarski, syn założyciela KRD.

Do KRD BIG SA informacje o dłużnikach przekazują:

michalxd21 - @mkorsov: Ale co mu zrobią? Taka ciekawostka: Krajowy rejestr długów, ja...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@michalxd21 jeszcze tak wyglądała koperta jc. W okienku normalnie nazwa firmy i adres. Jak ktoś jest rozsądny to wie że nie musi to nic znaczyć, ale jak ktoś niekumaty zobaczy nieostemplowaną kopertę dostarczaną przez pocztę, z logiem KRD to już zacznie się gadka że oho, pewnie komuś się noga podwinęła.
michalxd21 - @michalxd21 jeszcze tak wyglądała koperta jc. W okienku normalnie nazwa ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@michalxd21: mi wysyłają identyczny spam ("zapłać nam i sprawdz swoją firmę w krd"), ale po prostu z logiem KRD, bez tych wszystkich partnerów.
wtedy dopiero ktoś mógłby coś pomyśleć.
  • Odpowiedz