Wpis z mikrobloga

Jak myślicie jaki najtańszy telefon warto kupić, żeby służył jedynie jako nawigacja na rower? Chciałbym jak najtaniej ale też nie zbyt tanio, żeby to faktycznie działało, nie było problemów z zasięgiem internetu itd.

#smartfon #pytanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@BGZZ:

Widzę są jakieś w miarę dobre tanie telefony za 400-500 zł, do tego opaska piersiowa za 200-300 i nie dość, że mam lepszy i większy ekran do nawigacji to jeszcze lepsze pomiary niż w zegarku. A dobry zegarek trochę kosztuje i będę miał mniejszą wygodę niż z tym tanim telefonem.
  • Odpowiedz
@Murasame: tylko dedykowana nawigacja rowerowa będzie dłużej pracować na baterii, niż smartfon z włączonym GPSem, transferem i aplikacją z nawigacją
  • Odpowiedz
@Murasame: Jaki zegarek? Nowego GARMIN EDGE EXPLORE masz za 700 zł. A to zdecydowanie lepiej nawiguje niż mapy googla. Juz pomijam dokładność śladu GPS czy możliwość pracy na nawigacji rzędu 15-20h ciągłej pracy.
  • Odpowiedz
  • 0
@goferek:
@BGZZ

Na telefonie mogę zainstalować co mi się podoba, nie jestem w ogóle ograniczony. Dodatkowo widzę, że jest sporo telefonów z bateriami typu 8000-10000 mAh.

I nie piszę tego jako ktoś kto chce kogoś do tego przekonać, bo właśnie sam teraz sprawdzam różne opcje i chcę znaleźć coś co mi będzie pasować. Zwyczajnie nie chcę jakiegoś małego ekranu albo być ogranicznowym do jednej aplikacji.
  • Odpowiedz
Ja używam taniego Xiaomi, obok pokrowca na telefon mam drugi pokrowiec na powerbank i kabelek. Do tego ładowarka do roweru (dynamo-do usb)-awaryjnie. Nawiguję na OruxMaps-najbardziej mi podchodzi. Jedyny problem jest przy dużym słońcu-telefon po kilku godzinach może się przegrzać i wymagać schłodzenia/wyłączenia.
  • Odpowiedz