Wpis z mikrobloga

W jakim kraju najlepiej prowadzi wam się auto? Myślę tutaj o poruszaniu się głównie drogami szybkiego ruchu etc, pytam bo wróciłem z urlopu szwedzkiego i kurde nie wiem ale tam chyba większa kultura jednak, wjechałem do nas na krajową 7 to miałem wrażenie że każdy by chciał mnie tu r------c, wyprzedzanie na 3ciego itp.
Przez Niemcy podróżowało mi się też dobrze, Francja też chociaż można się nieźle naciąć na auta które wyjeżdżają z prawej strony,,za to w Holandii miałem podobne wrażenia co do naszego kraju, ścisk i gonitwa xd
#motoryzacja #emigracja
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karol-blabert:

ale tam chyba większa kultura jednak

xD chyba.... jedyne dwa rozwiązania z tymi burakami... jechać prawym pasem 90-100 za ''matołami'' co się boją jechać 120kmh
druga opcja to jechać prawym zawsze i wyprzedzać matołów jak patola z lewego pozwoli tzn nie widać ich z daleka... inaczej siedzisz na prawym i grzecznie czekać bo Cie: strąbią, będa siedzieć na zderzaku, będą włączać długie lub włączać kierunek do wyprzedzania xDD
niestety....patologia
  • Odpowiedz
@karol-blabert: wszędzie OK, u nas też OK,
w Germanii trochę bardzie ogarniają szybką jazdę, takie floł jest lepszy na autostradach i ekspresówkach,
u nas jak się trafi ten co chce jechać 200 to on chce jechać 200 wszędzie, nie pojmuje, że na tym docinku to lepiej 130 a później sobie przyciśnie i odjedzie w siną dal
  • Odpowiedz
@karol-blabert: W szwecji kultura jazdy jest duuużo wyższa. Tak samo jak płynnośc ruchu. Jedyne co mnie tam irytuje to to, że wiedzą, że mają autostrady w standardzie naszych krajówek, dwa pasy do wyprzedzania co kilka kilometrów, na kilkaset metrów (czasami dłuższe), potrafi się ustawić sznur za ciężarówką czy kamperem a potem każdy wyprzedza myśląc tylko o sobie. Ciężarówka jedzie 90, na trasie jest 100-110 to tak 95-105 bedą jechać i
  • Odpowiedz
@karol-blabert: ja od 2 dni jezdze po hiszpanii i kest masakra xd auto mam na hiszpanskiej blasze bo wypozyczone ale z----------a tu barziej niz u nas, jezdza agresywniej niz u nas i nie ma litosci dla zawalidrog jak ja, a z---------c lubie xD
  • Odpowiedz
@karol-blabert w Albanii ( ͡º ͜ʖ͡º) dwa razy miałem przejscie za przejściem i dwa razy goście byli na pasach, więc się zatrzymywałem. Za drugim razem policja z tyłu włączyła koguty i mnie strąbiła. Po dwóch dniach jeździsz jak oni. Na rondo trzeba się wepchać z zamkniętymi oczami - samowolka ogolnie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz