Wpis z mikrobloga

#rozowypasek #przemysleniazdupy
Kocham jesień. Upały mnie zabijają, jest głośno bo to czas otwartych całą dobę okien, chlania na umór w plenerze i darcia mord po nocach, dudniąca muzyka na cały blok i zdziwienie że komuś to może przeszkadzać. Jakby ludzie widzieli tylko jedną rozrywkę w trakcie urlopu - a-----l i disco polo albo techno podgłośnione na maxa, bo przecież trzeba się dzielić tak ambitną muzyka z sąsiadami.
Jesień jest cicha i spokojna. Uwielbiam jak świat zmienia barwy w rudo - złoto - brązowe. Jak temperatura spada do przyjemnego chłodu że już można założyć wygodną miękką bluzę i Kozaki.
Uwielbiam grzyby, a wtedy można znaleźć kanie w lesie i usmażyć na patelni jak schabowego - uwielbiam!
Ciepły kocyk, gorący napój i dobry thriller świetnie się uzupełniają z pogodą za oknem.
Można dłużej spacerować bo upały nie zachęcają do dłuższych tras. Dyniowe latte serwowane tylko jesienią smakuje wybornie, w końcu tyle się na nie czekało. Jesień jest zajebista. Nikt nie może sprawić bym zmieniła zdanie. Kocham jesień.
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Blondynka34: lato polskie jest fajne tylko jak sobie siedzisz na mazurach albo w gorach albo nie wiem przy lesie i sie rozkoszujesz nasz piekna przyroda, tak o to do zycia normalnego tylko jesien i zima
  • Odpowiedz
@Blondynka34: jakie dyniowe latte co ty gadasz, normalnie zamawiasz se z allegro kawkę ziarnistą brazylijską, bierzesz młynek, mielisz i se elegancko robisz kawę jak Bozia nakazała
  • Odpowiedz
Zauważyłem że ludzie o jasnej karnacji/blond generalnie preferują niskie temperatury (wąski nos) w porównaniu do np. murzynów (szeroki nos służący do chłodzenia ciepłego powietrza). Nie mogę się doczekać kiedy temperatura w dzień spadnie do max 24 stopni. W nocy ciężar żeby się wyspać bo jest znacznie za ciepło. Budynek nagrzany cały dzień, klima u mnie musi cały dzień chłodzić żeby dojść do tych 19-20C. + otwarte okno w nocy to jest masakra,
  • Odpowiedz
@Blondynka34: Ja lubię lato, ale na dłuższą metę jest ono męczące. Największym plusem lata jest fakt, że nasz ubiór ograniczamy do minimum. Za to również ubóstwiam jesień. Przyjemny chłodek, kolory liści i ten jesienny klimat wiszący w powietrzu. Kiedyś mieszkałem w Holandii i tam jesień jest jeszcze ładniejsza, szczególnie jak świeci słońce. Polecam się kiedyś na jesień wybrać odpocząć w jakiejś holenderskiej wsi.
  • Odpowiedz
  • 2
@Blondynka34 j---ć zimę, cały rok mogłoby być lato, ja tam lubię jak nie muszę się ubierać wychodząc. Do tego ta j----a ciemnica cały czas, co niby można fajnego robić w zimę i jesień? Siedzieć w domu i oglądać drzewka ale tylko do 16 bo potem już nic nie zobaczysz bez latarni. Do tego rachunki za ogrzewanie chałupy i światło xd o wiecznej p---------y i odpalaniu auta zimą nie wspomnę
  • Odpowiedz