Wpis z mikrobloga

#rozowypasek #przemysleniazdupy
Kocham jesień. Upały mnie zabijają, jest głośno bo to czas otwartych całą dobę okien, chlania na umór w plenerze i darcia mord po nocach, dudniąca muzyka na cały blok i zdziwienie że komuś to może przeszkadzać. Jakby ludzie widzieli tylko jedną rozrywkę w trakcie urlopu - a-----l i disco polo albo techno podgłośnione na maxa, bo przecież trzeba się dzielić tak ambitną muzyka z sąsiadami.
Jesień jest cicha i spokojna. Uwielbiam jak świat zmienia barwy w rudo - złoto - brązowe. Jak temperatura spada do przyjemnego chłodu że już można założyć wygodną miękką bluzę i Kozaki.
Uwielbiam grzyby, a wtedy można znaleźć kanie w lesie i usmażyć na patelni jak schabowego - uwielbiam!
Ciepły kocyk, gorący napój i dobry thriller świetnie się uzupełniają z pogodą za oknem.
Można dłużej spacerować bo upały nie zachęcają do dłuższych tras. Dyniowe latte serwowane tylko jesienią smakuje wybornie, w końcu tyle się na nie czekało. Jesień jest zajebista. Nikt nie może sprawić bym zmieniła zdanie. Kocham jesień.
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Blondynka34 a ja za to lubię mieszkać w Polsce :-D Dzięki zmianom pogodowym () lato brzydnie, idzie jesień potem zima chłodno fajnie itd. Za zimno i mokro? Zaraz ciepłe lato przychodzi i też jest spoko ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Blondynka34: upały tj lato, to jedyny okres w roku w którym nic nie można robić bo jest za gorąco.
Wiosna to moja ulubiona pora roku. kwiecien maj czerwiec, jedyny okres w roku w którym nie narzekam na pogodę i jest zajebiście, wszystko się budzi do życia, jest przyjemnie, ładnie, ciepło, a nie gorąco lub zimno.
  • Odpowiedz
@Blondynka34: nienawidzę jesieni bardziej niż zimy, bo wiem, że przez kolejne 8 miesięcy za oknem będzie szara, depresyjna sraka i będzie zimno, słońce może wyjdzie na 30minut w ciągu całego miesiąca, ciemno się robi o 17 i wszystkiego się odechciewa, wstajesz do roboty i jest ciemno, wracasz z roboty i jest ciemno... dramat

#l-------------j #w---------------j
  • Odpowiedz
@nieaktywny_88 Nie, nie cieszę się z tego. Natomiast w każdej porze roku można znaleźć jakieś negatywne aspekty. Wiesz, lubię lato za to, że jest długi dzień, czy za to, że na przykład można ze znajomymi jechać za miasto na grilla i p--o, a także za szereg innych zalet, ale nie sprawia mi frajdy na przykład to, że czasem pot leci po dupie od samego wyjścia z domu, a czasem jest tak
  • Odpowiedz