Aktywne Wpisy

Opłaca się kupić używany rower Trek Supercaliber SLR 9.8 XT 2024 za 12,500zł?
Rower kupiony w listopadzie ubiegłego roku, podobno użyty kilka razy.
Jak się tak rozejrzałem, to nowy kosztuje 25000zł w sklepach Polskich czy zagranicznych.
Na co patrzeć podczas oględzin używanego roweru?
#rower
Rower kupiony w listopadzie ubiegłego roku, podobno użyty kilka razy.
Jak się tak rozejrzałem, to nowy kosztuje 25000zł w sklepach Polskich czy zagranicznych.
Na co patrzeć podczas oględzin używanego roweru?
#rower
źródło: temp_file438499082500967007
Pobierz
Bunch +15
źródło: asd as asd asdadasd
Pobierz

Jako, że @officer_K mnie blokuje za obnażanie jego debilizmu zmuszony jestem to zrobić w osobnym wpisie, a nie w komentarzu do jego wpisu. Tyczy się jego wpisu odnośnie posła Płaczka i jego zapytania do archiwum Stasi.
Po pierwsze zlikwidowano nadzorujący urząd dw, archiwum zostało: https://www.bundesarchiv.de/en/stasi-records-archive/
Po drugie Stasi Mediathek to biblioteka multimediów, która zawiera obraz zaledwie 1297 dokumentów. Wystarczy tam wejść i sprawdzić. Bezużyteczne jeśli szuka się czegoś konkretnego.
Po trzecie Zbiór Rosenholza został zwrócony Niemcom w 2003 i jest ogólnodostępny:
"After being returned, the files were checked for mistranslation and other errors by the Stasi Records Agency; since June 2003, the files have in theory been open to the general public and can be viewed following an appropriate request (Antrag auf persönliche Akteneinsicht).[8] However, because of the unclear compilation of the files, many requests were turned down. źródło