Wpis z mikrobloga

Czy istnieje brzydszy budynek niż muzeum sztuki nowoczesnej w #warszawie? to jest z wygladu dosłownie chamski deweloperski ulep jebnięty w okolicy wysokiej zabudowy i innych ciekawych architektonicznie budynkow xd i to takie g---o z wyglądu że mam wrażenie że jak to skończą to będą wisiały na tym plakaty "sprzedam 50m2" albo "2 pokoje na wynajem" i jeszcze jakieś nagrody architektoniczne pewnie to dostanie xddd

Muzeum sztuki? Chyba muzeum elewacji ze styropianu.
#nieruchomosci #warszawa #pdk #heheszki
Sebastix - Czy istnieje brzydszy budynek niż muzeum sztuki nowoczesnej w #warszawie? ...

źródło: 116_muzeum-sztuki-nowoczesnej

Pobierz
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sebastix
Eh.
Moim prywatnym zdaniem, teren dookoła pałacu powinien być zaorany i zrobiony tam "centralpark" z pałacem w środku a przyce realne budy przenieść na teren parkingu po drugiej stronie Jana Pawła.
Ten klocek niby nie pasuje, niby pasuje - są różne teorie i różne uzasadnienia. Osobiście wolałbym aby wyglądem bliżej mu było do takiego Polina na Muranowie - jeśli już.
  • Odpowiedz
koncept ciekawy pod względem połączenie elewacji z piaskowca

@Jurant_ze_sbychowa
Elewacja MSN jest z betonu, budynek kosztował powalone pieniądze bo się zdecydowano na ultra drogi biały beton xD

dodatkowo z socrealistycznymi akcentami

Gdzie tam niby są jakiekolwiek "socrealistyczne akcenty"? Jak to jest skrajny minimalizm, totalne przeciwieństwo socrealizmu xD
  • Odpowiedz
jeszcze jakieś nagrody architektoniczne pewnie to dostanie xddd

@Sebastix: bo te budynki "nowoczesnej" architektury są właśnie budowane dla tych nagród a nie dla ludzi. Oczywiście pewnie na ten kicz poszły pieniądze publiczne.
  • Odpowiedz
@Sebastix: Za 20 lat będzie ogólnonarodowa dyskusja o odsłonięciu z różnych gównianych wieżowców (i tego tu) Pałacu Kultury, najbardziej ikonicznego budynku Warszawy. To tak jakby francuzi obudowywali wieżę Eiffela.
  • Odpowiedz
@Sebastix: jak stało dookoła tego budynku rusztowanie to myślałem że jest to taka osłona na czas budowy i coś tam powstanie w środku. Nieźle byłem zdziwiony gdy dowiedziałem się że tak wyglądać będzie końcowo budynek :O

Swoją drogą tyle było fajnych planów na zagospodarowanie terenu wokół PKIN i postawili takie g---o :(
  • Odpowiedz
@Sebastix architekci to są ludzie z innej planety. Wiem co mówię, bo moja siostra jest architektką. Tłumaczyła mi, czemu to muzeum jest bardzo dobrze zaprojektowane, aczkolwiek w pewnym momencie już miała tak: jesteś za głupi, nie zrozumiesz. Zrobiła logo szwagrowi po znajomości, to ja p------e - od razu widać, że architekt robił, bo nichuja nie wiadomo co tam w tym logu jest, nieczytelne, przekombinowane itp. Także tak.
  • Odpowiedz
Nie jest najbrzydszy, buduje się dużo prawdziwych gniotów. Ten jest nijaki. Chociaż może tak nijaki, że aż wyjątkowy, bo trudno go nie rozpoznać.

@LaskaKNK każdy budynek wystający z ziemi ma elewacje
  • Odpowiedz