Aktywne Wpisy
Zielonka021124 +66
Czy w historii III RP jakakolwiek branża tak w krótkim czasie się tak s---------a jak IT? C-----a sytuacja IT globalnie jadąca na stosunku cena/jakość względem innych krajów, połączona z potężnym wzrostem płac w Polsce (prognozowana średnia krajowa w 2026 to 9k+ xD) powoduje, że branża staje się nieatrakcyjna na dłuższą metę patrząc na jej realia. IT zostało wyruchane zarówno przez korpo jak i swój własny kraj w odstępie kilku lat. Wydaje mi
BlackpillMonster +41
Ciąglę widzę na wykopie podsumowania wydatków i większość wydaje się być fejkowa, dlatego chciałbym przedstawić swoje podsumowanie z roku 2024 - rzeczywiste średnie wydatki miesięczne (zaokrąglone do pełnych kwot). Kwoty liczyłem na podstawie własnych notatek i podsumowań bankowych. Pracuję w kontraktorni na B2B.
Jak widać, nie jest kolorowo, bo po uwzględnieniu wszystkich kosztów, zostaje jedynie 50zł.
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat #pracbaza
Jak widać, nie jest kolorowo, bo po uwzględnieniu wszystkich kosztów, zostaje jedynie 50zł.
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat #pracbaza
Temat: światłocień
"Ciemny Las"
Wreszcie udało się wziąć udział w czelendżu! Już miałem sobie odpuścić, ale wpadł mi do głowy pomysł i jakoś poleciało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W komentarzu ruchoma wersja.
#napstworzy
#tworczoscwlasna #blender #rysujzwykopem #grafikakomputerowa #animacja #art #sztuka