Wpis z mikrobloga

Jodełka klasyczna w klasie rustic od chapelparkiet. Swój wyjątkowy kolor zawdzięcza kąpielą w amoniaku i związkach wapnia. Montaż robiłem wiosną 2023, w sierpniu tego roku robiłem pielęgnację gdyż apartament był juz gotowy do wstawienia mebli. Bardzo dużo obróbek i pasowań wszystkie szczeliny uzupełnione masą elastyczną w kolorze drewna. Okna od samej podłogi zapewniają fantastyczną grę światła i podłoga mieni się pięknymi barwami.
#remontujzwykopem #remont #budujzwykopem #budownictwo #budowadomu
Lowca90 - Jodełka klasyczna w klasie rustic od chapelparkiet. Swój wyjątkowy kolor za...

źródło: temp_file2387655973635549756

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 4
@Marek_Licyniusz_Krassus żrą raczej więcej niż klasyczna ściana, ale są tu okna trzyszybowe do tego grzejniki kanalowe pod każdym oknem. Jestem pewien, że właściciel tego mieszkanie kosztów ogrzewania mocno nie odczuje :)
  • Odpowiedz
  • 0
@Lowca90 i tych grzejników niczym się nie zakrywa? Dziwnie to wygląda :D. Da się na takiej podłodze ogrzewanie podłogowe zamontować?
  • Odpowiedz
@Lowca90: zajebiście zrobione, zwłaszcza spasowanie, a już ten floorbox, korytarz/przejście i wzorek pod oknem to miód na oczy dla każdego "szczególarza".
Ciekawa decyzja właściciela, że się zdecydował na taki wzór- być może to i

Jodełka klasyczna w klasie rustic od chapelparkiet.

Ale dla większości ludzi to parkiet w
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@RaVo to szare co widać to kratka nad grzejnikiem. Całe grzejnikiem jest pod nią. Kratki mogą być metalowej albo drewniane (drewniane się rozbiera, szlifuję i dorabia kolor do podlogi). Robiłem też osłony z parkietu na takie grzejnikiem na sezon letni. Kratka wraca na zimę żeby ciepło się wydostawało. Ogrzewanie podłogowe robi się przeważnie przed wylewką i developerzy w mieszkaniach tego nie robią. Są teraz firmy które frezują wylewki w mieszkaniach i
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@tellet jak montowałem ten materiał to też nie byłem do końca przekonany, jednak gdy wpadłem robic pielęgnację i apartament był wyszykowany prawie do końca to całość robiła świetne wrażenie.
Żeby drewno się nie rozsychalo trzeba utrzymywać przez cały rok wilgotność powietrza w przedziale 40-60 procent. Dlatego zimą powinniśmy stosować nawilżacze powietrza.
  • Odpowiedz