Wpis z mikrobloga

Czytacie książki w formie fizycznej czy na czytniku?
Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiegoś kindla, bo czasem są fajne promocje na ebooki. Tylko nie wiem czy łatwo by mi było przeskoczyć na czytnik, bo zawsze czytałem książki w formie fizycznej.

#ksiazki #pytanie #kindle #czytajzwykopem #pytaniedoeksperta
damienbudzik - Czytacie książki w formie fizycznej czy na czytniku?
Zastanawiam się c...

źródło: xlux-5.jpg.pagespeed.ic.01TMMyAbUO

Pobierz
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@damienbudzik z przesłaniem wszystkiego co już masz nie ma w sumie problemu. Co do legimi, to gdzieś tutaj czytałem (ale mogę się mylić), że z najnowszym kindle coś tam nie działa (???) ale jeśli nawet to zapewne zaraz to ogarną. Zawołam @Cyfranek bo on jest najbardziej w temacie
  • Odpowiedz
@damienbudzik:Ja pocketbooka wybrałem właśnie ze względu na Legimi. Tam jest natywna integracja i książki które sobie w apce legimi (np. na telefonie albo przez stronkę) dodasz do biblioteki czytnik ci samodzielnie synchronizuje, bez potrzeby podłączania do kompa i odpalania jakiejś apki. Niby to nie jest trudny proces ale jak jesteś gdzieś na wyjeździe i nie masz laptopa pod ręką to ratuje sytuację. Do tego jest integracja z empik go, dropboxem
  • Odpowiedz
@damienbudzik: w tym nie pomogę, bo nie korzystam z kindla, ale z tego co czytałam dużo osób narzeka na synchronizację z legimi, ograniczenia w formatach i jakieś akrobacje z przesyłem książek. Pocketbook ma lepsze recenzje pod tym kątem
  • Odpowiedz
@furcio @damienbudzik w wielu bibliotekach jest "Legimi dla bibliotek", na początku każdego miesiąca trzeba się przejść do biblioteki i dostaje się za darmo kod na miesiąc. W przypadku Kindle'a jest limit 10 książek na miesiąc.

W niektórych bibliotekach są też inne usługi, u mnie jest np. jeszcze Empik Go, ale z limitem 2 książek na miesiąc.
  • Odpowiedz
@matt-pitt nie trzeba komputera, wystarczy kabel/adapter OTG i możemy podłączyć Kindle'a do telefonu i za pomocą aplikacji mobilnej Legimi można przesyłać książki.
  • Odpowiedz