Wpis z mikrobloga

Niech ktoś mi powie że ta liga jest normalna. Lech sprzedaje każdego kto potrafi kopnąć prosto piłkę, szykuje się spadek do II ligi i nagle wyrasta na lidera ekstraklasy. Przecież ta liga to jakiś Lubiąż i Choroszcz v. 2.0

#mecz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czopelka: jak jesteś wielki to jesteś wielki. Legia czy Lech jednak są jednak kilka półek wyżej od innych polskich klubów, nieważne kto ich trenuje czy jak są zarządzani.
  • Odpowiedz
  • 0
@latarnikpolityczny: no co mam ci przetłumaczyć na j. polski? sprzedali każego kto potrafi grać w piłkę. stop. wyglądało na to że celują w walkę o utrzymanie. stop. wygrywają mecz za meczem i wyrastają na lidera. stop. niespodzianka. stop.
  • Odpowiedz
@Czopelka: Lech ma dobrą akademię, więc może sobie sprzedawać i wie jakie pozycje może zabezpieczyć wychowankami, bo obserwuje swoich zawodników w akademii od najmłodszych lat. Z kolei kluby które ściągają kogoś, nie mają za bardzo pojęcia jak ktoś się zaklimatyzuje, jak będzie wyglądał w ekstraklasie, jakie ma szczegółowe wady i tracą na loteriadzie transferowej, bo zawsze sprowadzanie kogoś z innej ligi to wielki znak zapytania co z tym piłkarzem będzie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Dr_Kongo: to prawda z tym mistrzem. to jest naprawdę loteriada. przecież równie dobrze mistrzem mógł być Śląsk. Parodia zespołu. Wyrwali jeden ząb Esposito i teraz jest to zespół który może równie dobrze przegrać z LZS Wołowem.
  • Odpowiedz
  • 0
@tangens_kutangens: No tak, tak. To oczywiście celowe zagranie zarządu Lecha. Oni tam naprawdę z tym genem przegrywa i nieudacznika ocenili potencjał Kozubala i Marchwińskiego i wybrali najlepszego. YEAHHHHH RIGHT
  • Odpowiedz
@Czopelka: prawda jest taka, że pompowali balonik (a media im w tym pomagały), sugerując że Marchwiński to jakiś mega talent i super zawodnik. Dzięki temu nieźle go sprzedali. Teraz to samo zrobią z Kozubalem, a potem z kolejnym i kolejnym zawodnikiem, póki co widać chociażby Gurgula (chłop ma 18 lat). Ta historia się powtarza od paru lat.
  • Odpowiedz
@Czopelka Kogo to Lech sprzedał? Cholernie chimeryczny Velde, wypalony Kalstrom i ostro przereklamowany Marchwiński. Żaden nie robił jakiejś kosmicznej różnicy, w zamian wskoczył przekozak Kozubal, mądry trener, przynajmniej na ten moment tak wygląda, który odkurzył kilku piłkarzy z dużym potencjałem jak na Ekstraklasę. Nadal to jest mega mocna kadra, do tego nie grają w pucharach. Dla mnie Lech TOP3 dowiezie spokojnie, a pewnie powalczy o coś więcej. W naszej lidze czasem
  • Odpowiedz