Wpis z mikrobloga

@wypopekX: ale co, jeśli Kataryna nawet lubi Kowala, to co to zmienia? xd Naprawdę nie oczekuję zmiany stanowiska Kataryny, bo mnie jej twórczość nic nie obchodzi xd

Chodzi o to, że dla niego liczy się dopłata do kredytu, bo własność z kredytem hipotecznym jest super. Cena mieszkania? PANIE, liczy się że własne M :-D
  • Odpowiedz
@LebronAntetokounmpo: I jak ten rząd chce odbudować kapitał społeczny? Oni na serio nie widzą, że pchanie kredytu 0% jest w dużej mierze odbierane negatywnie także w elektoracie KO? No spoko, niech go przepchną, ale niech się nie zdziwią, jak potem słupki w sondażach zaczną spadać. Mnie już zniechęcili swoimi kompromitacjami i stosowaniem złych standardów, a uchwalenie kredytu 0% tylko dobije moją wiarę, że coś się zmieni. Jedyny plus, że chociaż
  • Odpowiedz
Cena mieszkania? PANIE, liczy się że własne M :-D

@LebronAntetokounmpo: udowodnij że ceny spadną jeżeli tego nie wprowadzą. Na razie nie spadły tylko rosną dalej.

Jeżeli przepchną ten program a ceny nie wzrosną bardziej niż zwykłe kilka proc. rocznie to potężnie zyskają na tym politycznie praktycznie bez strat.
  • Odpowiedz
@LebronAntetokounmpo: ale to założenie ma podstawowe znaczenie dla tego czy ma sens zbijanie się z Kowala. Śmiejesz się z tego, że jego logika to znane: ważniejsza jest wysokość raty, a nie cena całkowita mieszkania. Podczas gdy on ma trochę racji, a jeżeli ceny nie spadną to ma nawet 100% racji. Więc co ma tam napisać? Elaborat z przypisami?
  • Odpowiedz
@LebronAntetokounmpo: inflacja przekłada się na ceny z opóźnieniem. Jak sobie to inaczej wyobrażasz, że miałoby to działać 1:1 na bieżąco? Inflację trzeba policzyć łącznie za cały okres budowy czyli średnio 2 lata. Jeżeli w ciągu tych 2 lat masz okres w którym inflacja jest wyższa niż wzrost cen, to potem musisz mieć też okres, w którym wzrost cen jest wyższy niż inflacja - inaczej budowa nie miałaby sensu.
  • Odpowiedz