Aktywne Wpisy
GrimesZbrodniarz +871
mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy rozbicie małżeństwa bez dzieci jest moralnie dopuszczalne?
Sytuacja, w której się znalazłam, nie jest łatwa, dlatego chciałabym poznać Wasze opinie. Od pewnego czasu czuję się bardzo silnie związana emocjonalnie z mężczyzną, który niestety jest żonaty. Jest między nami ogromna chemia, czuję, że pasujemy do siebie pod wieloma względami – mamy wspólne zainteresowania, podobne poczucie humoru i zbliżone spojrzenie na życie. Spędzamy razem dużo czasu, zarówno rozmawiając, jak i po prostu ciesząc się swoją obecnością. Od początku czuję, że między nami jest coś wyjątkowego.
Z jednej strony mam poczucie, że spotkałam osobę, która mogłaby być moją bratnią duszą, kimś, z kim mogłabym zbudować coś trwałego. Jego małżeństwo, jak mówi, od dawna nie funkcjonuje dobrze – relacja z żoną stała się raczej rutyną niż prawdziwym partnerstwem, a oni sami coraz bardziej się od siebie oddalają. Nie mają dzieci, co sprawia, że sytuacja jest nieco mniej skomplikowana. On sam mówi, że od dłuższego czasu rozważa rozwód, ale do tej pory nie podjął żadnych konkretnych kroków.
Czy rozbicie małżeństwa bez dzieci jest moralnie dopuszczalne?
Sytuacja, w której się znalazłam, nie jest łatwa, dlatego chciałabym poznać Wasze opinie. Od pewnego czasu czuję się bardzo silnie związana emocjonalnie z mężczyzną, który niestety jest żonaty. Jest między nami ogromna chemia, czuję, że pasujemy do siebie pod wieloma względami – mamy wspólne zainteresowania, podobne poczucie humoru i zbliżone spojrzenie na życie. Spędzamy razem dużo czasu, zarówno rozmawiając, jak i po prostu ciesząc się swoją obecnością. Od początku czuję, że między nami jest coś wyjątkowego.
Z jednej strony mam poczucie, że spotkałam osobę, która mogłaby być moją bratnią duszą, kimś, z kim mogłabym zbudować coś trwałego. Jego małżeństwo, jak mówi, od dawna nie funkcjonuje dobrze – relacja z żoną stała się raczej rutyną niż prawdziwym partnerstwem, a oni sami coraz bardziej się od siebie oddalają. Nie mają dzieci, co sprawia, że sytuacja jest nieco mniej skomplikowana. On sam mówi, że od dłuższego czasu rozważa rozwód, ale do tej pory nie podjął żadnych konkretnych kroków.
Życzenia z odpowiednim timingiem jak ten post, moi drodzy. Nikt nie spodziewa się wpisu #pokapake z akcji #wykopaka i to jeszcze z edycji 2022, po niemalże 614 dniach. Ale potraktujcie to jako przypomnienie i zachętę do udziału w zabawie bo tak przydatnej wykopaki jeszcze nie dostałem. I tak się nią ucieszyłem, że od tamtej pory chodziło to za mną jak jakaś zmora. A trzeba zaznaczyć, że jestem doświadczony w odkładaniu rzeczy. Do rzeczy:
25 grudnia 2022 w godzinach wieczornych odebrałem pięknie zapakowaną paczkę, której każdy element był zapakowany osobno. Bardzo sympatyczny list wyjaśniał każdą z części prezentu, który Mikołaj doskonale do mnie dopasował:
- Koszulka Wisła Kraków Retro - cudna koszulka, którą wcześniej sobie upatrzyłem, jest moim faworytem. Nie dość, że #wislakrakow to na dodatek jedna z nielicznych w oficjalnym fan shopie, które sam bym kupił. Od tamtego czasu kiedy tylko mogę pojawić się na meczu to właśnie w niej pojawiam się na stadionie po bardziej utytułowanej stronie błoń ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Szalik Wisły Kraków - w kolorze czarnym, służy jako zapas dla przyjaciół, którzy nie daj Bóg zapomną na mecz swojego szalika. Już parę razy się przydał.
- Komin do biegania - chciałbym powiedzieć, że regularnie się przydaje. Najpierw zaległy wpis, później bieganie. Nawet nie taguję bo wstyd XD Ale sam komin bardzo przyjemny w noszeniu. W sumie jeśli zaopatrzę się w maczetę to może stanowić komplet z szalikiem. Dopiero po takim czasie dostrzegam komplementarność zestawu!
- Skarpetki 4F - ku mojemu zdziwieniu bardzo wygodne. Niewiele ich zostało bo pralka i wyjazdy gdzieś część wcięły ale bardzo fajna pozycja.
- Zestaw japońskich słodyczy - super sprawa! Lubię próbować nowych rzeczy, co zapewnił mi zestaw, do którego sięgałem co parę dni kiedy nachodziła mnie ochota na coś słodkiego. Żelki, czekoladki, ciastka - muala. Niestety jakiś bandzior zwinął mi końcówkę z pudełka..
- Żelki #gusto - kwaśne, wykrzywiające mordę. O to by chodziło. Wsunięte przez kumpli, którzy przyszli w odwiedzony i zobaczyć co przyszło z wykopaki.
- Światełka - ON AIR i nutka. Lubię mieć w pokoju więcej punktów światła, w tym dekoracyjnych więc co jakiś czas sobie gdzieś wstawiam. Przynajmniej ON AIR bo nutki ktoś się nie bał i...
- Vita Buerlecithin - Do poprawy pamięci i koncentracji. Generalnie nie zażyłem, czym mogę usprawiedliwić półtorej roku spóźnienia XD ale naprawdę wiele razy próbowałem zrobić to wcześniej. Jednak #adhd i prokrastynacja mocno. Na poważnie to przepraszam, Mikołaju!
- Mikołaj/jeżyki - nieruszon/zjedzon.
Paka generalnie świetna i wstyd mi, że tak późno zebrałem się do recenzji. Ale Mikołajowi @Melograno należy się szczególne uznanie, ukłony i uszanowanie. Polecam pisać do niego listy i życzyć sobie żeby to jego sanie z reniferami zajechały na wasz dach.
Dziękuję jeszcze raz!
Mam nadzieję, że do zobaczenia także w tej edycji (✌ ゚ ∀ ゚)
@CynicznyDlugouch Dokładnie. W bluzach b--------h przeszkadza mi trochę obwoluta wokół gwiazdy. Na koszulce na szczęście jej nie ma.
Komentarz usunięty przez autora
@chybaDapi dziękuję uprzejmie, chociaż życzę sobie i wszystkim uczestnikom żeby to było jak najrzadsze zjawisko (ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง