Aktywne Wpisy
mrocznegacie +1533
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro po południu.
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Retoryk +76
#nieruchomosci
@N331: akurat rząd pisu trochę to próbował zatrzymać. Dlatego też zaczął inwestować w mniejsze miasta, miasteczka. To prawda, że dużo rzeczy było nieudolnych.
@Saprofit: oczywiście, że chodziło o głosy. W rejonach gdzie inwestował miał wyższe niż w tych co mniej inwestował.
@Czekolatka: Tia... to trzeba non-stop powtarzać. Niektórzy mają komunistyczną mentalność i chcieli by wszędzie po równo i metro w każdej wsi... Nie mogą zrozumieć, że na podkarpacką wioskę nie przyjedzie Intel i nie zbuduje fabryki za miliardy...
Naturalny trend jest taki, że wioski wyjeżdżają do miasta a ludzie którzy się dorobili w mieście osiedlają się w sypialniach pod miastami (rozszerzając miasta) albo budują domki letniskowe na wioskach ewentualnie przenoszą się na Mazury jak się wypalą albo mają w pełni zdalną pracę i nienawidzą śmierdzących
z tym zwiekszaniem ilosci mieszkancow to bym sie nie rozpedzal, przyrost jest symboliczny, liczony w promilach (a raczej 1 promilu) per rok..... REALNY rozrost nastepuje w powiatach przyleglych - tam jest juz liczony nawet w nastu promilach w skrajnych przypadkach....
Oczywcie ze wszyscy sie w top5 nie zmiescimy, ale takowy plan nie istnieje, tylko istnieje ale w glowach wykopkow, przeciez mamy 35 lat 3RP - no kto bronil prowinjci
@arsze_nick: ja czytałem sporo opracowań swego czasu w jaki sposób PIS ma pomóc mniejszym miastom. Drogi, Świetlice to były jako-tako pseudo inwestycje. Tworzą aktualnie biura w mniejszych miastach przez Agencja Rozwoju Przemysłu. Utworzenie w mniejszych miastach kierunków lekarskich czy unifikacja i zrobienie większych uczelni wyższych. Cośtam zaczęli robić, chociaż realnie nic spektakularnego bo czy w 3-4 lata da się zmienić
Stad ludzie migrujacy z wiosek czesciej i tak jada do tych kilku najlepszych, choc zarazem najdrozszych miast niz do "srednich".
@Edi93 A już nie jest za późno?