Wpis z mikrobloga

@Zielony34 wieem, niestety największą przeszkodą na egzaminie jest stres. 4 papieroski już wypalone( ͡º ͜ʖ͡º) człowiek, ma B i C, kolejny egzamin i kolejny stresik. W swoje umiejętności jestem mega pewny, byleby na placu nie było "wstawaj, zesrales się" ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@mathiaz1 jeszcze nie ma, ale upatrzone już jest :) na pierwsze z750 gen2 z ABS. Słyszałem wśród kolegów, że motocykl który wybaczy mi sporo błędów i jak najbardziej jest fajny do szlifowania swoich umiejętności.

@Konkol przede wszystkim wyluzowanie, na placu się nie spieszyć, zapytać się czy można się chwilę rozjeździc na pewno się zgodzi i jeździć tak długo, aż Cię nie zawoła na pierwsze zadanie( ͡º ͜ʖ͡
  • Odpowiedz
@LajtOdZeraDoMilionera: dziękuję :) Najbardziej się właśnie boje miasta, bo trafiłam na fest daremną szkołę i miałam 90% placu i 10% miasta :/ Jeszcze jechałam za autem, a nie przed i nawet nie wiem czy dobrze robię, jestem trochę wściekła na tą szkołę, a jeszcze miałam z polecenia...
  • Odpowiedz
@Konkol masz prawo jazdy innej kategorii? Jeżeli tak to czego się obawiasz na mieście, przepisy znasz ;). Nie machać za dużo biegami, trzymać sobie go nawet na 3 biegu, żeby za dużo redukcji nie robić do ruszania. Pamiętać o zachowaniu bezpiecznego odstępu (długość motocykla), zatrzymywanie na strzałce warunkowej, no i przy zmianach pasu czy kierunku jazdy - upewniać się. (Lusterko i ruch głową, żeby mu zaznaczać, że kumasz co robisz). Będzie
  • Odpowiedz
@LajtOdZeraDoMilionera: mam prawko B, przepisy ogarniam, ale właśnie chciałam, żeby mi ktoś podpowiedział, czy dobrze robię te manewry na motocyklu, bo wiem, że patrzą na podjeżdżanie do linii, odbicie kierunkowskazu itp. Ale dzięki za rady, mam jeszcze kupione w innej szkole, to może mnie tam naprostują

Aaa i jeszcze jedno pytanie, bo ja chyba źle zrozumiałam instruktora - slalom szybki jest raz, a omijanie przeszkody dwa razy (z dwóch stron)?
  • Odpowiedz
@Konkol tak slalom szybki robisz jeden raz, średnia prędkości musi wyjść 30km/h. lub więcej ( Musi być na zapiętym 2 biegu) Jeżeli nie wyjdzie, masz drugie podejście.

Omijanie przeszkody robisz raz z lewej i raz z prawej strony. Prędkość na bramce wjazdowej musi być 50km/h lub więcej. I wiadomo, też na zapiętym drugim biegu. Jeżeli prawe Ci wyjdzie, a lewe nie - powtarzasz całe zadanie.
  • Odpowiedz