Wpis z mikrobloga

Po co tworzyć jakieś ALE i na siłe tworzyć kontrargumenty

@mirko_anonim: bo to ALE to jest klucz - Ty byś chciał żeby świat był taki prosty i łatwy jak w filmie

że masz pracę, forsę, żonę i dziecko i to już znaczy że jesteś uber happy zawsze i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Moje życie to całkiem kiepskie jest - w sensie z mojej winy, przez to co mogłam osiągnąć, a tego nie zrobiłam, co zmarnowałam, ale zawsze myślałam, że gdyby mieć kogoś naprawdę bliskiego to moje życie na co dzień miałoby sens w małych rzeczach, teraz w ogóle straciłam nadzieję na zbliżenie z kimkolwiek i nie wiem co ze sobą zrobić, do niczego nie mam przekonania, nawet kiedy ktoś mówi coś
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
skuteczny-analityk-63: @Dietetyq: teoretycznie świat jest prosty i łatwy jak na filmie, to my go komplikujemy ;) dlatego jak trafisz na normalną i świadomą tego dziewczyne to będziesz miał easy life.
Nie rozumiem też twojego podejścia - masz na myśli że kobieta nie da szczęścia bo pojawiają się kłótnie czy coś? Bo nie chodzi o to, że jest 24/7 sielanka ale ogólnie że w ogólnym rozrachunku kobieta (normalna) daje szczęście.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
skuteczny-analityk-63: @Mezomorfix: nie zgodzę się. Człowiek to istota biologiczna. Sam zauważyłem, że wiele relacji w których miałem zielone światło na coś więcej to były głupie relacje gdzie po prostu coś razem przeżyliśmy jako obcy ludzie, to samo doświadczenie, te same trudności. Tyle i aż tyle.
- tak, kobiety potrafią być jak zwierzęta i ślinić się do typa którego nawet nie znają ale jest ładny
- jednocześnie znam takie dla których
  • Odpowiedz
Człowiek to istota biologiczna.

@mirko_anonim: Sam sobie przeczysz w takim razie bo każda istota biologiczna jest ukierunkowana na swego rodzazju egoizm :)

jednocześnie znam takie dla których przeciętny typ jest ideałem i się
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
skuteczny-analityk-63: @Mezomorfix: twój "nie ma bezwarunkowej miłości" rozumiem że chodzi ci o to że kobieta kocha za powierzchowne rzeczy (wygląd, status, pieniądze) a nie że kocha bo się czuje z tobą dobrze.
Bo jeśli tak wszystko rozpatrujemy w kontekście istoty egoistycznej to trochę xD i odbiegamy raczej w świat filozofii a nie relacji damsko-męskich. Żeby ci było łatwiej się sprzeczać:
Ja uważam, że bezwarunkowa miłość jak najbardziej istnieje, tzn.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

kobieta kocha za powierzchowne rzeczy

Gdzie niby napisałem? Kobieta cie kocha za to jaką jesteś osobą jeżeli mówimy o normalnej relacji, ale należy też spełniać jej potrzeby. Nie wyobrażam sobie związku gdzie mężczyna nie zapewnia poczucia bezpieczeństwa oraz nie jest tą "głową rodziny" która podejmuje decyzje wtedy kiedy kobieta jest niezdecydowana. Ponadto musi cię polubić ale musisz jej też czymś zaimponować.
JPRD chyba bardziej się nie dało tego
  • Odpowiedz
JAK MOŻNA MÓWIĆ ŻE KOBIETA NIE DAJE SZCZĘŚCIA?!

@mirko_anonim: Bo ipso facto nie daje. Może dać, jak masz udany związek, ale może też ci życie obrzydzić jak trafisz na zołzę i stracisz na nią swój czas i zdrowie. No ale generalnie lepiej być mężczyzną który ma jakiś wybór niż takim, którego żadne nie chce i dorabiać do tego stanu ideologię, że bycie singlem jest cool.
  • Odpowiedz
teoretycznie świat jest prosty i łatwy jak na filmie, to my go komplikujemy ;) dlatego jak trafisz na normalną i świadomą tego dziewczyne to będziesz miał easy life.

Nie rozumiem też twojego podejścia - masz na myśli że kobieta nie da szczęścia bo pojawiają się kłótnie czy coś? Bo nie chodzi o to, że jest 24/7 sielanka ale ogólnie że w ogólnym rozrachunku kobieta (normalna) daje szczęście. Są wzloty, są upadki ale te
  • Odpowiedz